Βασίλης Πιπέρης: Ο αδικοχαμένος αγνός και πολύ καλός χωριανός μας Ντινος Δήμαρχος πλήρωσε την αγάπη για το τόπο του με την ζωή του

Βασίλης Πιπέρης: Ο αδικοχαμένος αγνός και πολύ καλός χωριανός μας Ντινος Δήμαρχος πλήρωσε την αγάπη για το τόπο του με την ζωή του

 

Χριστούγεννα, μέρες άγιες και γιορτινές, και στα εσώψυχα μας γεννιέται και μας κυριεύει το αίσθημα της ανασφάλειας , της αβεβαιότητας και του κινδύνου αντί εκείνο της μαγείας των Χριστουγέννων.

Διαλέξαμε τον τόπο μας να ζήσουμε χωρίς περίσσια αγαθά μόνο για το συναίσθημα αλλά τώρα καταλαβαίνουμε ότι και το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας είναι αμφίβολο στην πατρίδα στο νησί στο σπίτι μας.

Μετά απορούμε γιατί ξενιτεύεται ο Καρπάθιος γιατί αδειάζει το νησί και γιατί ερημώνουν τα χωριά. Δεν συμβαίνει αδικαιολόγητα.

Ο αδικοχαμένος αγνός και πολύ καλός χωριανός μας Ντινος Δήμαρχος πλήρωσε την αγάπη για το τόπο του με την ζωή του. Αφού σκόπευε να επαναπατριστεί στο χωριό του που τόσο αγαπούσε για καλά. Βαρύ το τίμημα σου πατρίδα..

Ίσως ένα ελικοδρόμιο δίπλα στο νοσοκομείο με ένα σταθμό ελικοπτέρου κατάλληλο να πετάει και νύχτα να ήταν η καλυτερη λύση για την απομακρυσμένη Κάρπαθο και Κάσο αφού το Νοσοκομείο μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια σοβαρά περιστατικά ή αλλιώς ας εξοπλιστεί πλήρως, ως απομακρυσμένο υγειονομικό κέντρο στην εσχατιά του Αιγαίου, οι δομές υπάρχουν.

Μας μένει μόνο να προσευχηθούμε ότι η γέννηση του θεανθρώπου θα αγκαλιάσει το νησί μας με οίκτο συμπόνια και αγάπη μελλοντικά. Χρόνια πολλά σε όλους, ΜΕ ΥΓΕΙΑ πάνω από όλα για τους ηρωικούς νησιώτες, που αψηφούν πολλά στην ζωή τους…

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του Κωνσταντίνου Ηλία Δημάρχου που έφυγε τόσο νωρίς και άδικα και να εμπνεύσει τους αρμόδιους να μεριμνήσουν για να δίδεται μια ευκαιρία ζωής σε όσους την έχουν ανάγκη στην άτυχη τους στιγμή, που αυτός δεν είχε..

Βασίλης Πιπέρης

Πρόεδρος κοινότητας Σπόων Καρπάθου

28.12.2ο23

Καρπαθιακά Νέα