Χαιρετισμός Επάρχου Καρπάθου-Η. Ν. Κάσου για την διεξαγωγή του 11ου Διεπιστημονικού συνεδρίου

Χαιρετισμός Επάρχου Καρπάθου-Η. Ν. Κάσου για την διεξαγωγή του 11ου Διεπιστημονικού συνεδρίου

Χαιρετισμός Επάρχου Καρπάθου-Η. Ν. Κάσου για την διεξαγωγή του 11ου Διεπιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Τουρισμός – Πολιτισμός και οι νέες τεχνολογίες – τάσεις μετά την περίοδο της κρίσης» στην Κάρπαθο

Κυρίες και κύριοι,

Κατά αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την τιμητική τους πρόσκληση να παραστώ και να απευθύνω χαιρετισμό με την ιδιότητα της Επάρχου Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου, στο συνέδριο με θέμα: «Τουρισμός – Πολιτισμός και οι νέες τεχνολογίες – τάσεις μετά την περίοδο της κρίσης», ένα σημαντικό ζήτημα που αξίζει να συζητηθεί, να προβληματίσει και να οδηγήσει σε νέους ορίζοντες και ουσιαστικές λύσεις.

Απ’ αυτό το βήμα λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας καταθέσω τα θερμά συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κου Χατζημάρκου, κι εμένα προσωπικά γι’ αυτήν την δράση που επιχειρείται στην Επαρχία μας, πριν λίγες μέρες στην Ηρωική Νήσο Κάσο και στην διήμερη περιπλάνηση στα μονοπάτια της Παράδοσης, του Πολιτισμού και του Τουρισμού που ξεκινάτε απόψε στην Κάρπαθο.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές που υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα είναι άνθρωποι του νησιού μας, αλλά και επιστήμονες που έχουν έρθει από πνευματικά ιδρύματα εγνωσμένου κύρους, τους οποίους καλωσορίζουμε στην Κάρπαθο, εγγυώνται την επιτυχή έκβαση των εργασιών και την αποτελεσματικότητα του Συνεδρίου.

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της έγιναν φανερές, ειδικά τους τελευταίους μήνες με τον πιο άσχημο και ανορθόδοξο τρόπο. Απ’ αυτήν την δύσβατη διαδικασία ο τουρισμός, ο βασικός μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης των νησιών μας υπέστη σοβαρότατες βλάβες φέρνοντας σε δυσχερές σημείο επιχειρηματίες και πλήθος εργαζομένων.

Περάσαμε δυσκολίες, η φετινή τουριστική περίοδος όμως, έχει ξεκινήσει, βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε ένα εγχείρημα, που με κατάλληλο σχεδιασμό, με την θετική πορεία των εμβολιασμών τα μηνύματα είναι αισιόδοξα.

Δεν πρέπει όμως να παραμένουμε στάσιμοι και καθησυχασμένοι, αλλά είναι γεγονός πως οφείλουμε να εξελίξουμε το τουριστικό προϊόν. Η παράδοση και ο πολιτισμός του τόπου μας, οι νέες τεχνολογίες, είναι τα εργαλεία που μας δίνονται για να υλοποιήσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση που χρειάζεται το τουριστικό προϊόν.

Κυρίες και κύριοι Σύνεδροι,

Αγαπητή κ. Πρόεδρε, κα Δουλκέρη,

Με τις εισηγήσεις σας φωτίζεται πλευρές της πραγματικότητάς μας, της ιδιοσυγκρασίας μας αλλά και της φυσιογνωμίας του τόπου μας, που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε.

Καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του Συνεδρίου και καλή συνέχεια στο ουσιαστικό έργο σας.