ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο θερινό, σκακιστικό πρωτάθλημα, "Εμμανουήλ Παναγιώτου".

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο θερινό, σκακιστικό πρωτάθλημα, "Εμμανουήλ Παναγιώτου".

Σε συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου και του Καρπαθιακού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας (Κ.Ο.Π.Α.Π.), ολοκληρώθηκε, χθες, με επιτυχία το 2ο θερινό, σκακιστικό πρωτάθλημα, “Εμμανουήλ Παναγιώτου”.

Στοιχεία που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα ήταν η μεγάλη προσέλευση αθλητών και η διαιτητική οργάνωση. Όσον αφορά την συμμετοχή, είχαμε μία κατάκλειστη αίθουσα από Καρπάθιους αθλητές αλλά και από τουρίστες που άδραξαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία ολοκληρωμένη και ανοιχτή διοργάνωση, κάνοντας πιο ευχάριστες τις διακοπές τους.

Η ομάδα των διαιτητών στελεχώθηκε από τους διαπιστευμένους από την παγκόσμια ομοσπονδία Ιωάννης Λούπης και Φωτεινή Σακελλιάδη, με τον πρώτο να αναλαμβάνει και την θέση του επικεφαλής διαιτητή (Chief Arbiter). Οφείλουμε να συγχαρούμε τους νέους διαιτητές μας οι οποίοι ανέλαβαν το δύσκολο έργο να επιβλέψουν δύο γκρουπ αθλητών (παίδων και ενηλίκων), και διεκπεραίωσαν με επιτυχία την αποστολή τους χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ένσταση από πλευράς διαγωνιζομένων.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω συνηγορούν υπέρ της επιτυχίας του σχεδίου μας να διοργανώνουμε σε μόνιμη βάση, διεθνή σκακιστικά πρωταθλήματα στην Κάρπαθο, όπως πραγματοποιούν άλλα μέρη με σημαντικά οφέλη στην οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής τους.

Στα μετάλλια, οι τρεις πρώτες θέσεις κατακτήθηκαν κατά σειρά στον γκρουπ ενηλίκων από τους Χαλιαμάνη Γεώργιο, Γιαβάση Αντρέα και Νουάρο Βασίλειο, ενώ στο γκρουπ παίδων από τους Βιτωρούλη Άννα, Κατωγυρίτη Κυριακή και Πετρόπουλο Αντρέα.

Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Κωνσταντίνο Καραξή ο οποίος μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί και να απονείμει τα μετάλλια και το κύπελλο στους νικητές τους πρωταθλήματος. Ο κ.Καραξής υπήρξε φίλος του κ.Εμμανουήλ Παναγιώτου, μαζί με τον οποίο διδάχθηκαν το σκάκι από τον κ.Κωνσταντίνο Χρυσοχόο, και έτσι οι τρεις τους αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα Καρπαθίων σκακιστών.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε πάντα κοντά μας και μας υποστηρίζετε με την συμμετοχή και την παρουσία σας!

Καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού!

Δελτίο Τύπου
18.8.2023
Καρπαθιακά Νέα