Σε 22 πεντάμηνες προσλήψεις προχωρά ο Δήμος Καρπάθου

Σε 22 πεντάμηνες προσλήψεις προχωρά ο Δήμος Καρπάθου

 

Σήμερα Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, στην συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καρπάθου ένα από τα θέματα που ψηφίστηκαν με πλειοψηφία ήταν και 22 πεντάμηνες προσλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εισήγηση, πρόκειται για  «προσλήψεις όλων των βαθμίδων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (μέχρι 5/7/2021)  για την αντιμετώπιση κινδύνων στο Δήμο Καρπάθου που προκύπτουν από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊου Covid-19”.

Ενδιαφέρον παρουσίασαν οι απόψεις της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ο κ. Μηνάς Πρωτόπαπας ψήφισε ΝΑΙ διότι, όπως μας είπε «υπάρχει ανάγκη υπαλλήλων στον δήμο, αλλά με αξιολόγηση από επιτροπή με κριτήρια ΑΣΕΠ και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων».

Αντίθετα ο κ. Νίκος Σπανός ήταν ο μόνος που ψήφισε ΟΧΙ! Όπως μας είπε:

«Ψήφισα όχι στις προσλήψεις των 22 γιατί η διαδικασία είναι αδιαφανής χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια καθώς τη διαλογή την κάνει ο δήμαρχος και για το λόγο ότι αυτό δεν είναι ηθικό απέναντι στους συμπατριώτες μας».

Στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής απουσίαζε μόνο ο Νικόλαος Λύκος ενώ συμμετείχαν οι κ.κ. Μ. Πρωτοπαπας , Ν. Σπανός,   Μ. Μανωλάκης , Γ.  Λυριστής , Μ. Παραγιός και ο δήμαρχος Καρπάθου  κ. Γιάννης Νισύριος. Επίσης παρόν ήταν και ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Γεώργιος Σκοκέας.