Κάρπαθος. 6η ημέρα ελέγχων: Έγιναν 313 τεστ κι όλα αρνητικά

Κάρπαθος. 6η ημέρα ελέγχων: Έγιναν 313 τεστ κι όλα αρνητικά
Όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρπάθου σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, διενεργήθηκαν 313 rapid tests από την τριμελή ομάδα του ΕΟΔΥ στην πρωτεύουσα της Καρπάθου, τα Πηγάδια κι όλα ήταν αρνητικά. Πιο συγκεκριμένα έγιναν:
122 τεστ στο κτήριο του Δήμου
55 στο ΕΠΑΛ
84 στο Γυμνάσιο
52 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (στους δασκάλους και τους γονείς)
Ο κ. Χατζηκουτσός παρά την εξαιρετικά θετική σημερινή εξέλιξη παραμένει πολύ ανήσυχος. “Τα τεστ πρέπει να συνεχίσουν. Να ξαναπάμε στις Μενετές και ο κόσμος να μη φοβάται. Θα το ξεπεράσουμε αρκεί να το αντιμετωπίσουμε δυναμικά”. Μάλιστα τονίζει ότι όποιος αποφασίζει να ταξιδέψει για την Κάρπαθο πρέπει νωρίτερα να κάνει τεστ.
Αξίζει από εδώ να κάνουμε μια αναφορά στο εξαιρετικά επείγον αίτημα του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Δημάρχου Γεωργίου Στάντζου:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
AITHMA ΔΗΜΟΥ ΑΝ. ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ COVID-19

Την άρση εξαίρεσης ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου. Συγκεκριμένα, να επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε μόνιμους κατοίκους, φοιτητές, σώματα ασφαλείας που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, υγειονομικό προσωπικό και συνεργεία αποτελούμενα από επιστημονικό, τεχνικό και πολιτικό προσωπικό που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιθεώρηση ή αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού και σε ιδιωτικά ή δημόσια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

• Τη διενέργεια υποχρεωτικά τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού (αεροδρόμιο, λιμάνια) και δειγματοληπτικά στο τοπικό πληθυσμό.
• Την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου σε προσωπικό και την διάθεση ικανού αριθμού τεστ εξέτασης και εμβολίων.

• Την λειτουργία χώρου καραντίνας για τα άτομα που βρίσκονται στο νησί ως επισκέπτες, στερούμενα μόνιμης στέγασης και αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, ή απαιτείται η απομόνωσή τους για το απαραίτητο διάστημα περιορισμού των μετακινήσεών τους.

Στις 19.30 θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα. Όλοι μιλούν για lockdown τύπου Μαρτίου 2020 για την Αττική. Με την Κάρπαθο και τα νησιά τι θα γίνει;