Στην αποκομιδή απορριμμάτων όλες οι 8μηνες προσλήψεις Δήμου Καρπάθου

Στην αποκομιδή απορριμμάτων όλες οι 8μηνες προσλήψεις Δήμου Καρπάθου

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στα Καρπαθιακά Νέα υπάρχει ενδιαφέρον για  τις 17 8μηνες προσλήψεις που πριν λίγες ημέρς ανακοίνωσε ο Δήμος Καρπάθου τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες.

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε την πρόσφατη ανακοίνωση του τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου, που ξεκαθάριζε ότι το υπό πρόσληψη προσωπικό στην καθαριότητα 8μηνης διάρκειας θα απασχοληθεί όλο στην αποκομιδή αστικών απορριμμάτων, με στόχο την κάλυψη των αναγκών στις βάρδιες των απορριμματοφόρων.

Κύκλοι από το τμήμα Περιβάλλοντος εξηγούν στα Καρπαθιακά Νέα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σκέψης για μετάταξης των προσλήψεων σε άλλα τμήματα στον Δήμο Καρπάθου!

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα πληροφορία αφορά δυο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους, που άμεσα θα προμηθευτεί ο δήμος Καρπάθου, για την πρωτεύουσα του νησιού. Ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί οι θέσεις που θα τοποθετηθούν πάντως υπάρχει πρόβλεψη σε ένα από τα απορριμματοφόρα που θα αγοραστούν με τη μέθοδο leasing να μπορεί να δουλέψει με τέτοιους κάδους.

Ο κ. Νισύριος αν και διανύει τους τελευταίους μήνες ως δήμαρχος του νησιού φαίνεται να έχει βάλει προσωπικό στοίχημα το κατά δυνατόν συμμάζεμα του νησιού στον τομέα της καθαριότητας. Ενώ το 2022 η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να κάνει διαγωνισμό και σύμβαση με επιχειρηματία ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων φέτος με το leasing αναβαθμίζεται το αρμόδιο τμήμα του Δήμου.

Ωστόσο η καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού πήγε πολύ πίσω την πρόσληψη των συμβασιούχων με τους οποίους ενισχύεται  ο ευαίσθητος τομέας περιβάλλοντος. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η υποβολή αιτήσεων 8μηνης σύμβασης λήγει στις 3 Ιουλίου και οι επιτυχόντες ανακοινώνονται εντός 30 ημερών!

Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν να δούμε τις νέες προσλήψεις από τον… Αύγουστο. Ας ελπίσουμε οι διαδικασίες αυτό το καλοκαίρι να “τρέξουν” λίγο γρηγορότερα.

26.6.2023

Καρπαθιακά Νέα