Αυτοψία ναυτεργατικών Σωματείων στο ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Αυτοψία ναυτεργατικών Σωματείων στο ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Τα σάπια και απαρχαιωμένα μηχανήματα που υπάρχουν στο πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», διαπίστωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ κατά την αυτοψία τους στο πλοίο, στο οποίο σκοτώθηκε ναυτεργάτης την Κυριακή 28 Αυγούστου, μετά από ηλεκτροπληξία ενώ έκανε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης.

Σύμφωνα και με τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν τα Σωματεία, η μηχανή ηλεκτροσυγκόλλησης είναι απαρχαιωμένη σε κακή κατάσταση, ενώ οι εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης εκτελούνταν στη βάση αντλίας νερού.

Τα Σωματεία αναδεικνύουν επίσης τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, με τις ανεπαρκείς επιθεωρήσεις τους, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και επισημαίνουν: «Οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί τους δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις ζωές μας και για αυτό το τραγικό γεγονός αποκρύπτεται και δεν δημοσιεύεται από κανένα ΜΜΕ και υποβαθμίζεται. Σαπίλα αναβλύζει από το σύστημα που ζούμε, με άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στα πλοία, χωρίς μέτρα προστασίας. Καλούμε κάθε ναυτεργάτη να καταγγείλει, να παλέψει, για να δώσουμε την απάντησή μας απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που μας θέλει αναλώσιμους. Για να μπορούμε να γυρίζουμε σπίτι μας, στις οικογένειές μας, για το καλό όλου του κλάδου μας και όλων των εργαζομένων».

Διεκδικούν:

Μέτρα προστασίας και ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.

Να προσληφθεί στη σύνθεση του πλοίου γιατρός.

Πηγη https://m.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/304828/athlia-katastasi-epikratei-sto-ploio-prevelis-sto-opoio-skotothike