Επίσημο αίτημα της Επάρχου, κ. Νικολαΐδου, να αφαιρεθεί η ΑΝΑΦΗ από τα νέα δρομολόγια του πλοίου της γραμμής

Επίσημο αίτημα της Επάρχου, κ. Νικολαΐδου, να αφαιρεθεί η ΑΝΑΦΗ από τα νέα δρομολόγια του πλοίου της γραμμής

 

Η Έπαρχος Καρπάθου ΗΝ Κάσου με επιστολή της από το ΥΠ. Ναυτιλίας, τον κ. Γεραπετρίτη, κ. Κατσαφάδο, Βουλευτές Δωδεκανήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο ζητά να απαλειφθεί η προσέγγιση στην Ανάφη από τα νέα δρομολόγια του πλοίου της Κασοκαρπαθίας, που “αυξάνει τη διάρκεια του ταξιδιού κατά 1,5 με 2 ώρες” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Επίσης ζητά πλοίο 1ης κατηγορίας (ναυπηγημένο μέχρι 2012) ή 2ης με ταχύτητα τουλάχιστον 22 κόμβων ώστε να επιτευχθεί η μείωση στους χρόνους των δρομολογίων.

Το αίτημα της Επάρχου κ. Νικολαίδου κατατέθηκε στις 8 Αυγούστου 2022 και στις 9 Σεπτεμβρίου επίσημη αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων από τον βουλευτή Βασίλειο Υψηλάντη, Α’ Κοσμήτορα και Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

 

Να αναφέρουμε ότι στις 29 Αυγούστου 2022, μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΣΑΣ, η οποία έρχεται στη συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με την πρόθεση ουσιαστικής αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών ακτοπλοϊκής σύνδεσης με πλοίο Β κατηγορίας (ηλικίας έως 20 ετών), με πραγματοποίηση τριών δρομολογίων την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Συγκεκριμένα επίσημα ανακοινώθηκε το προτεινόμενο πρόγραμμα δρομολογίων για την Κασο-Καρπαθία το οποίο περιλαμβάνει:

α) ένα δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα-Ανάφη-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.

β) ένα δρομολόγια από Πειραιά για Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο, και.

γ) ένα δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Ρόδο.

10.9.2022

Καρπαθιακά Νέα