Αίτηση ακύρωσης υπέβαλε ο ισοβίτης πρώην διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου

Αίτηση ακύρωσης υπέβαλε ο ισοβίτης πρώην διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου

Πηγή www.dimokratiki.gr

Ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου προσέφυγε εκ νέου ο πρώην διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας της Καρπάθου, που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο που συγκλόνισε το νησί, με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του ίδιου δικαστηρίου που έκρινε την έφεσή του ανυποστήρικτη και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 8 ετών.

Η αίτηση ακυρώσεως που έχει υποβάλει, έχει προσδιοριστεί για να εκδικαστεί την 13η Μαΐου 2021.

Το ίδιο δικαστήριο είχε κάνει δεκτή, τον Νοέμβριο του 2020, την τέταρτη κατά σειρά αίτηση αναστολής της ποινής που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στον πρώην διευθυντή, που κρίθηκε ένοχος υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από διαχειριστή ξένης περιουσίας εις βάρος του δημοσίου, ποσού που υπερβαίνει τα 146.735,14 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει αναβολή της δίκης με μη προβλεπόμενο τρόπο και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα παρά την απουσία και των 7 μαρτύρων της υπόθεσης απορρίπτοντας την έφεσή του ως ανυποστήρικτη.

Την ίδια τύχη θα είχε και ο συγκατηγορούμενός του, που επίσης αιτήθηκε την αναβολή της δίκης μέσω δικηγόρου που παραστάθηκε ως «άγγελος» αν και στην πορεία ζήτησε να παραστεί με εξουσιοδότηση με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει και τελικώς να αναβάλει την δίκη του για την 14η Ιουνίου 2021.

Θυμίζουμε ότι ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα έχει επιβληθεί στον πρώην συνέταιρό του, που κρίθηκε ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αθώος άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση που αποδίδεται στον πρώτο.

Όπως απεκάλυψε η “δημοκρατική”, ο πρώην διευθυντής της τράπεζας έχοντας αποκτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των πελατών της φέρεται να έπεισε 59 εξ’ αυτών να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε πράξεις Repos, ήτοι σε διάθεση τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναφοράς, προκειμένου να επιτύχουν υψηλότερα επιτόκια έναντι της τοποθέτησής τους σε καταθέσεις ταμιευτηρίου ή προθεσμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν προκύψει, υπεξαίρεσε το ποσό των 5.775.080 ευρώ με τη χρήση πλαστών αποδεικτικών πράξεων Repos, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για διενέργεια αντικανονικών πράξεων και στον τομέα των χορηγητικών προϊόντων αλλά και ενδείξεις για τη διενέργεια αντικανονικών πράξεων και επί ασφαλιστικών εργασιών της Αγροτικής Ασφαλιστικής μετά από διαμαρτυρία πελάτη.

Πολλά από τα χρήματα που υπεξαίρεσε φέρονται να διατέθηκαν στην ξενοδοχειακή εταιρεία “ΦΩΚΙΑΣ ΑΕ” στην οποία ήταν μέτοχος αλλά και στην “ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΕ”.