Ο Αλέξανδρος Καμαράτος ορίστηκε υπεύθυνος εμβολιασμού στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Ο Αλέξανδρος Καμαράτος ορίστηκε υπεύθυνος εμβολιασμού στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Ακόμη μια σημαντική θέση έρχεται να προστεθεί στις ευθύνες του πολυτάλαντου Καρπάθιου γιατρού Αλέξανδρου Καμαράτου. Εκτός από Αντιδήμαρχος Πειραιά από την 2η ΔΥΠΕ στις 8.1.2021, ορίστηκε  ως ο συντονιστής- επιστημονικός υπεύθυνος της επιχείρησης εμβολιασμών στο Τζάννειο Νοσοκομείο Πειραιά!

 

Ο κ. Καμαράτος ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στο Τζάνειο και με ανάρτηση του ευχαρίστησε την διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του:

“Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι, και οι ελεύθεροι είναι γενναίοι”

“Πρώτη μέρα εμβολιασμών ( COVID-19) στο Τζάνειο Νοσοκομείο – “Επιχείρηση Ελευθερία”. Έχω την τιμή να είμαι ο συντονιστής – επιστημονικός υπεύθυνος της επιχείρησης εμβολιασμού.
Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο άτομο μου. Θα μεριμνήσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών.
Συγχαρητήρια στο τμήμα γενικής και οικογενειακής ιατρικής για την ενεργό συμμετοχή του!!”
Ο Αλέξανδρος Καμαράτος εξήγησε τα Καρπαθιακά Νέα λεπτομέρειες από την διαδικασία της επιχείρησης εμβολιασμού και όπως χαρακτηριστικά μας είπε “πρόκειται για μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που απαιτεί συνεργασία και συντονισμό πολλών επιστημόνων”. 
Τα εμβόλια φτάνουν στα εμβολιαστικά κέντρα σε θερμοκρασία ψυγείου, σε στερεή μορφή, και μπαίνουν στο ψυγείο με το οποίο έχουν εφοδιαστεί όλα τα εμβολιαστικά κέντρα. Για να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός είναι απαραίτητη η απόψυξη και ανασύσταση. Μισή ώρα πριν τον εμβολιασμό τα εμβόλια βγαίνουν από το ψυγείο και πραγματοποιείται ανασύσταση με χλωριούχο νάτριο.
Στο Τζάννειο  γίνονται με εντατικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στο υγιειονομικό προσωπικό και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών.
Εντωμεταξύ ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των ραντεβού  για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των ατόμων άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Ο Αλέξανδρος Καμαράτος είναι και ο μόνος μέχρι σήμερα Καρπάθιος που έχει θέση Αντιδημάρχου στον Δήμο Πειραιά και μας ενημερώνει ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα, σε εκείνους  που επιθυμούν να εμβολιαστούν   να μπορούν εγγραφούν στην πλατφόρμα σε ένα από τα ΚΕΠ του Δήμου.