Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπ. Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά με την Επιτροπή στο Επαρχείο Καρπάθου

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπ. Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά με την Επιτροπή στο Επαρχείο Καρπάθου

Χθες βράδυ, Παρασκευή 09/04/2021, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Αμυράς, επισκέφθηκε την Κάρπαθο και με το επιτελειο του συναντήθηκε με την Επιτροπή που συστήθηκε από το Επαρχείο Καρπάθου Η.Ν. Κάσου αμέσως μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο ενημερώθηκε για τις ιδιαιτερότητες , τα προβλήματα και τις προτάσεις της Επιτροπής. Εκτός από την Έπαρχο κ. Νικολαϊδου ήταν ο Δήμαρχος Καρπάθου, ο Βουλευτής Μάνος Κόνσολας, ο εκπρόσωπος  από την μόνομη επιτροπή ΤΕΕ Καρπάθου Νίκος Μπερτζουάνης και ο δικηγόρος Μιχάλης Ιωαννίδης.

Ο Μάνος Κόνσολας με ανάρτηση στο προσωπικό του προφιλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε για τη συνάντηση

“Καθαρές κουβέντες.

Ήμουν ο πρώτος που μιλησα και προειδοποιησα για το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες.

Με στοιχεία και επιχειρήματα.

Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις.

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις, περιουσίες των πολιτών.

Στη σημερινή σύσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, στην Κάρπαθο, ζήτησα να γίνει οριζόντια νομοθετική ρύθμιση με βάση τις προτάσεις που κατέθεσα γιατί διαφορετικά οδηγούμαστε σε αδιεξοδο και βάζουμε σε περιπέτειες τους πολίτες”.

 

Λίγο πριν το ταξίδι του ο κ. Αμυράς, με δική του ανάρτηση στη σελίδα ανέφερε τους λόγους για τους οποίους επισκέπτεται την Κάρπαθο καθώς και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση που είχε με τον γνωστό travel blogger Δημήτρη Καρβέλη:

“Μια ωραία συνάντηση. Στο αεροπλάνο για την υπέροχη Κάρπαθο, όπου πηγαίνω για συναντήσεις με επίκεντρο τους δασικούς χάρτες και την προστασία του βατρακλού (σπανιότατο είδος βάτραχου που ζει μόνο σε 3 ρυάκια κάτω απ’ την Όλυμπο), ταξιδεύει και ο Dimitrios Karvelis για να σηκώσει drone και να φωτογραφίσει τις ομορφιές του νησιού”.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου είχαν συνάντησει με τον υπουργό και του παρουσίασαν τις δράσεις και τους στόχους τους. Σήμερα το πρωι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του με τον Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου και εκεί θα γίνουν οι συζητήσεις για την προστασία του σπάνιου Βατράχου που ζει στην Κάρπαθο.