Μανώλης Παραγυιός: "Δεν αποτελεί δική μας ευθύνη η καθυστέρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών αναθέσεων και ενστάσεων επί των αναθέσεων"

Μανώλης Παραγυιός: "Δεν αποτελεί δική μας ευθύνη η καθυστέρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών αναθέσεων και ενστάσεων επί των αναθέσεων"

Με ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Παραγυιός παίρνει θέση και εξηγεί έως που φτάνουν τα όρια του Α βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης δηλαδή του Δήμου,  στο θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Ο Α’ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να απαιτεί , να διεκδικεί και να ενημερώνει εγκαίρως τους αρμοδίους για τα κακώς κείμενα .

Επίσης να διαμαρτύρεται και να ζητά την βέλτιστη λύση σε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται με στόχευση στο αποτέλεσμα κι όχι στην δημιουργία εντυπώσεων .

Εμείς , σαν Δημοτική Αρχή, ενημερώσαμε εγκαίρως για το συγκεκριμένο πλοίο και τις ενστάσεις τις οποίες είχαμε και αποδείχτηκαν στην πράξη .

Από εκεί και πέρα , αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν καθυστερημένα αντανακλαστικά ή δεν παράγουν τα ορθά αποτελέσματα δεν αποτελεί δική μας ευθύνη .

Όπως επίσης δεν αποτελεί δική μας ευθύνη η καθυστέρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών αναθέσεων και ενστάσεων επί των αναθέσεων .

Αυτά είναι επόμενα αφενός μιας κακής οικονομικά εποχής όπου όλοι προσπαθούν με θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να αποσπάσουν κομμάτι της πίτας κι αφετέρου της κατ’ έτος ανάθεσης της άγονης γραμμής .

Η οριστική επίλυση του προβλήματος είναι αυτή η οποία έχει δρομολογηθεί για το νέο έτος με την πολυετή ανάθεση της γραμμής σε πλοίο Β κατηγορίας και με δρομολόγιο το οποίο θα πραγματοποιεί το Πειραιάς – Κάρπαθος σε 13 ώρες .

Έως τότε το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να δράσει άμεσα και να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την υπαρκτή ζημία που προέκυψε με τις φετινές παλινωδίες .