Το μήνυμα του διάσημου μαέστρου Angelo Cavallaro για την 5η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του διάσημου μαέστρου Angelo Cavallaro για την 5η Οκτωβρίου

Ένας από τους διασημότερους Καρπάθιους, ο μαέστρος Angelo Cavalaro έστειλε στα Καρπαθιακά Νέα το μήνυμα του για την 76η Επέτειο της Καρπαθιακής Επανάστασης.

Για κείνους που δεν γνωρίζουν, ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης είναι πρωτογιός της Μενετιάτισσας Σοφίας Κουμούτσου, και του φιλέλληνα Ιταλού αξιωματικού Αλεσάντρο Καβαλλάρο. Το ζευγάρι είναι από εκείνα που γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν μέσα στη δίνη του πολέμου κατά τη διάρκεια που το νησί ήταν πιασμένο στα Ιταλικά χέρια. Η οικογένεια Καβαλλάρο έφυγε για την Ιταλία λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Ο Angelo μπορεί να μεγάλωσε στην Ιταλία όμως νιώθει την Κάρπαθο και την Ελλάδα πατρίδα του. Το μηνύμα του λοιπόν έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα:

Οι επαγγελματικές μου δεσμεύσεις με αναγκάζουν να βρίσκομαι στο Μέξικο Σίτυ και από εδώ συμμετέχω στις μέρες του εορτασμού και τις ηρωικές ενέργειες του λαού της Καρπάθου για να κατακτήσει αυτή την Ελευθερία που «κανένας» δεν μπορεί ποτέ να μας αφαιρέσει.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να αναφέρω μια άλλη ελευθερία, την ΗΘΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που είναι η αληθινή Ελευθερία. Αυτή που ο Άγιος Αυγουστίνος αποκαλεί “Liberta Major” (ανώτερη Ελευθερία).

Η Ηθική Ελευθερία είναι η μόνη που συνειδητοποιεί ο άνθρωπος στην πιο ευαίσθητη και ολοκληρωμένη μορφή του.

Ζήτω η Κάρπαθος! Ζήτω η Ελλάδα!!!

Angelo Cavallaro

Διευθυντής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Mexico city