Άνω Κάτω τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στο ΔΙΑΦΑΝΙ!

Άνω Κάτω τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στο ΔΙΑΦΑΝΙ!

του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

 

Τι έγινε πάλι με το νερό στο Διαφάνι; Αν το μήνα Ιούνιο αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα, τι θα κάνουμε τον Αύγουστο;

Από το χειμώνα ακούω για το υφιστάμενο πρόβλημα της αντλίας στο δίκτυο της Βανάντας. Έχει επιδιορθωθεί; Απ’ ότι πληροφορούμαι οι αποθήκες του Δήμου έχουν επάρκεια σωλήνων Φ 50, με τους οποίους μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους σωλήνες του δικτύου της πηγής της Βανάντας. Μπορείτε να μας απαντήσετε κ.κ. Διοικητικά Υπεύθυνοι πόσες φορές επισκέφτηκε ως σήμερα κάποιος από εσάς, ο Αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας ή ο Αντιπρόεδρος την περιοχή;

Ουδεμία βέβαια σχέση έχει η δραστηριοποίηση των Ολυμπιτών αυτοδιοικητικών παραγόντων με το ενδιαφέρον, που είδα πολλές φορές με τα μάτια μου να δείχνουν οι Πρόεδροι των γειτονικών μας Κοινοτήτων, Βασίλης Νοταράς του Μεσοχωρίου και Βασίλης Πιπέρης των Σπόων για τα δικά τους δίκτυα ύδρευσης.

Τόσο δύσκολο είναι να σταλεί ένα μηχάνημα JCB για να σκάψει ένα αυλάκι ώστε να αντικατασταθεί ο σωλήνας του δικτύου; Γιατί κάποιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι της Αυτοδιοίκησης πρέπει να παίζουν με τη δουλειά μας. Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με μια “καφετέρια” για την οποία θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε λίγο νερό και να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας.

Εδώ μιλάμε για ξενοδοχεία που φιλοξενούν πάνω από είκοσι (20) άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν ένα τουλάχιστον μπάνιο ημερησίως. Αυτούς τους επισκέπτες πως θα τους εξυπηρετήσουμε; Τι θα πρέπει να τους πω και πως να δικαιολογηθώ;

Σας έχω πει προφορικά πολλές φορές κ.κ. άρχοντες του τόπου, ότι η εμμονή σας στη χρήση χρονοδιακοπτών στους κεντρικούς βόθρους δεν φέρνει λύση στη διαχείρηση των αποβλήτων και φτάνετε να κάνετε τις νυχτερίδες και να ανεβοκατεβάζετε τους διακόπτες τα βράδια αντί να χρησιμοποιήσετε τα κλασικά φλοτέρ που ανταποκρινόντουσαν τέλεια στις ανάκες διαχείρησης του δικτύου αποχέτευσης.

Προσέξτε όμως γιατί αυτό το καλοκαίρι δε θα είναι το ίδιο με το προηγούμενο και αν τυχόν παρουσιαστούν ανάλογα προβλήματα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών, δεν θα βρίσκετε χώρο για να κρυφτείτε από την οργή του κόσμου!