Ανοιχτή Επιστολή του Ντίνου Καραξή. Τι έχει συμβεί με την ταμπέλα στο λιμάνι

Ανοιχτή Επιστολή του Ντίνου Καραξή. Τι έχει συμβεί με την ταμπέλα στο λιμάνι

Ανοιχτή επιστολή προς Καρπάθιακα Νέα

Κύριε Δημελά.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κοινοποίηση του γεγονότος καθαίρεσης και υπεξαίρεσης της πινακίδος από συνεργείο του δήμου, με την προβολή της προτάσεως μου λιμένος Καρπάθου στον παραλιακό δρόμο των Πηγαδιών, Κατόπιν αιτήματος συμπολιτών μου προς ενημέρωση. Θεωρώντας την ενέργειά μου ως διακίνηση ιδεών για ένα θέμα που επί τριετία ως ελεύθερος και ενεργός πολίτης με απασχόλησε.

Εμπεριστατωμένα θα αναφερθώ στο γεγονός για να απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός που μου αποδίδεται ως “αγύριστο κεφάλι”. Θεώρησα νόμιμο και σκόπιμο πρώτης τοποθετήσεως, να τηλεφωνήσω στον πάρεδρο κύριο Χατζηκουτσό ο οποίος επανειλημμένως εξέφραζε την υποστήριξή του για την πρότασή μου και μου ζήτησε ευχαρίστως συνάντηση την επόμενη να δει ώς πρότεινε την πινακίδα και υπέθεσα να βρεθεί η επιτρεπτη θέση τοποθέτησης.

-πάρε με ότι ώρα θέλεις μου είπε.

Όταν την επόμενη τον κάλεσα 9:50 πμ

Μου είπε κατά λέξη: είμαι με τον δήμαρχο θα σε καλέσω.

-περιμένω του απάντησα.

Όταν τον καλούσα αρκετές φορές αυθημερόν και την επομένη, δεν έπαιρνα ουδεμία απάντηση.

Τότε ανέλαβα πρωτοβουλία κάθε υπόδειξη του δικηγόρου μου να τοποθετήσω τη πινακίδα σε θέση που δεν εμπόδιζε ούτε αυτοκίνητο αλλά ούτε και πεζούς.

Μετά από λίγο πέρνα με το αυτοκίνητο ο κύριος Χατζηκουτσός από πλάι μου και με έντονο και θυμωδες ύφος μου απευθύνεται..

-ποιος το έβαλε αυτό εδώ ;

-Εγώ το έβαλα του απάντησα

-να το ξηλώσεις αμέσως!!!

-δεν το ξηλώνω πάρε τα στοιχεία μου προβάλλοντας την ταυτότητά μου του απαντώ

“Άσε τις μ….. Καραξή, μου είπε γουρλώνωντας.

-τραμπουκισμός δεν σηκώνω και εξαφανίσου από μπροστά μου.

Έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Στέλνει υπάλληλο του δήμου με αστυνομία να αφαιρέσει την πινακίδα. Παρουσιάζομαι και επιδεικνύω την ταυτότητά μου για να μυνηθω.

Αποσύρονται. Επανέρχεται αλλος υπάλληλος μόνος σε αυτή τη φορά για να ξηλώσει την πινακίδα. Τρέχω Και τον αποπεμπω χτυπώντας φιλικά στην πλάτη.

Είχα γίνει φύλακας στο απέναντι καφενείο όταν ξαφνικά παρουσιάζεται αυτοκίνητο της αστυνομίας με δύο όργανα.

Μου έκαναν νεύμα να πλησιάσω να παραλάβω κλήση με πρόστιμο 200€ λόγω κατάληψης πεζοδρομίου.

“Τα δύο στηρίγματα της πινακίδας σε απόσταση 15 έως 20εκ από το τοιχισκο” αυτη ήταν η κατάληψη!!

Ο δικηγόρος μου μίλησε με το αστυνομικό όργανο και με συμβούλεψε να υπογράψω και να παραλάβω την κλήση.

Την 23η Αυγούστου δηλαδή την επόμενη κάλεσα το τεχνητή και τοποθέτησα την πινακίδα πίσω από τον τοιχισκο πιστεύοντας ότι συμμορφώθηκα ως προς την παράβαση προς αποφυγή ετέρου προστίμου.

Μολις Απομακρύνθηκα κατευθυνόμενος προς Παναγιά του Μυρτωνα βρήκαν την ευκαιρία με υπάλληλο του δήμου και παρουσία αστυνομικού οργάνου να αποξηλώσουν τελικά την πινακίδα μεταφέροντας την στο δήμο.

Την 24η Αυγούστου επισκέφτηκα το αστυνομικό τμήμα Καρπάθου και δη αιτήσεως μου ζήτησα αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας με την ημερομηνία καθαιρεσεως 23 Αυγούστου 2022.

Συμπέρασμα: Η περιπέτεια μου με το θέμα λιμάνι Καρπάθου δεν έχει λήξει.

Ντίνος Καραξής