Το Λιμενικό Ταμείο θα επισκεφθεί την Κάρπαθο. Κεντρικό θέμα το αγκυροβόλιο σκαφών αναψυχής

Το Λιμενικό Ταμείο θα επισκεφθεί την Κάρπαθο. Κεντρικό θέμα το αγκυροβόλιο σκαφών αναψυχής

Την Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, σε προγραμματισμένο ταξίδι, θα βρεθεί στην Κάρπαθο τριμελής επιτροπή από το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, επικεφαλής της οποίας ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλειος Παπαοικονόμου ο οποίος έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Γιάννη Νισύριο. Κεντρικό θέμα συζήτησης η Μαρίνα. Το αγκυροβόλιο σκαφών αναψυχής βρίσκεται στα Πηγάδια Καρπάθου, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 46 σκάφη διαφορετικού μήκους, με δυνατότητα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

Αν και το συμβόλαιο με τον ενοικιαστή είχε λήξει τον Μάιο μαθαίνουμε ότι υπήρξε παράταση έως και 31 Αυγούστου 2022. Επίσης νέο στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με τον Δήμο το πάρκινγκ δεν ανήκει στη δικαιοδοσία και τη διαχείριση της Μαρίνας αλλά ανήκει στον Δήμο Καρπάθου. Για αυτό και το φετινό καλοκαίρι η είσοδος της Μαρίνας ήταν ανοιχτή και ελεύθερο το πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος θα διεκδικήσει την ενοικίαση του αγκυροβολίου σκαφών από το λιμενικό ταμείο. Επίσης θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τα έργα που θα γίνουν στο λιμάνι του νησιού και αφορούν το οδόστρωμα και τον φωτισμό. Σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία της γλίστρας, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.

25.8.2022

πηγή Καρπαθιακά Νέα