Ο απολογισμός των Φίλων Ζώων Καρπάθου για το 2020

Ο απολογισμός των Φίλων Ζώων Καρπάθου για το 2020

Η χρονιά που μας αποχαιρέτησε ήταν μια από τις δυσκολότερες των τελευταίων χρόνων για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο ανθρώπινος πληθυσμός ζορίστηκε, μαζί με αυτόν υπέφεραν πολλά από τα εξαρτώμενα πλάσματα.

Μέσα λοιπόν στους ανάποδους μήνες του 2020, εμείς διαλέξαμε να δράσουμε, να δημιουργήσουμε μια Φιλοζωική οργάνωση που τόσο είχε ανάγκη ο τόπος.

Οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου είναι γεγονός από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου 2020!

Στο νησί μας ανέκαθεν υπήρχαν φιλόζωοι, κάποιοι από αυτούς με σημαντική δράση όπως ο Alf B. Meier και η Jose Van Rossum, όμως τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν οργανωμένες ομάδες κάτω από τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν το ελληνικό κράτος ώστε να παρέχουν συνεχή και ολοκληρωμένη φροντίδα στα αδέσποτα. Καλά-καλά δεν γνωρίζαμε τον πραγματικό πληθυσμό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ζει στην Κάρπαθο! Και μαθαίναμε, σχεδόν καθημερινά, για ζώα που υπέφεραν, που είχαν την ανάγκη μας ή βίωναν κάποια μορφή κακοποίησης και πια δεν μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!

Ακόμη πιο σημαντικό, θεωρούμε την φιλοζωία στάση ζωής και για αυτό το λόγο όλοι εμείς που απαρτίζουμε την ομάδα είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά!

Σήμερα, επτά μήνες από την ίδρυση μας, θα θέλαμε να σας παρουσιάζουμε τις δράσεις μας. Έναν απολογισμό.

Ένας αγώνας που κάποιες φορές ήταν άνισος και για αυτό πονέσαμε και κλάψαμε.

Όμως υπήρξαν στιγμές που αισθανθήκαμε περήφανοι και καμαρώναμε διότι οι προσπάθειες μας έπιαναν τόπο.

Στους 7 μήνες λοιπόν περιθάλψαμε 61 ζώα (επισκέψεις σε κτηνιάτρους, πρώτες βοήθειες, μικρές και μεγάλες εγχειρίσεις, φαρμακευτική αγωγή κτλ), φιλοξενήσαμε 43 απο αυτά στα σπίτια μας, τσιπάραμε 34, εμβολιάσαμε 39, στειρώσαμε 8, πληρώσαμε για 6 επείγουσες επεμβάσεις, για 5 ειδικές εξετάσεις, κάναμε 6 καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης στην αστυνομία, μοιράσαμε 360 κιλά τροφή σε αδέσποτα, πιέσαμε και καταφέραμε τον δήμο Καρπάθου να απαντήσει στα αιτήματα μας και να τρέξει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα και περιλαμβάνει μαζικές στειρώσεις, εμβολιασμούς και σύστημα υιοθεσιων και τέλος 36 ζωάκια μας υιοθετήθηκαν από υπέροχες οικογένειες!

Αυτός ήταν ο κόπος μας σε αριθμους, τώρα ας προσπαθησουμε να βάλουμε σε αυτούς τους αριθμούς τα προσωπάκια των αδέσποτων αυτών φίλων μας και να αφήσουμε τις εικόνες αυτές να ζεστάνουν τις καρδιές μας

Καλή χρονιά σε όλους τους Φίλους των Ζώων, συνεχίστε να νοιάζεστε για τα ζωάκια, συνεχίστε να είστε στο πλάι μας.

Υ.Γ: Στη φωτογραφία είναι ο Ερμής, το πρώτο αδέσποτο που βοηθήσαμε και που σήμερα ζει ευτυχισμένος με την οικογένεια του!