Αθλητές από την Κάρπαθο συμμετέχουν στον 7ο Μαραθώνιο της Ρόδου!

Αθλητές από την Κάρπαθο συμμετέχουν στον 7ο Μαραθώνιο της Ρόδου!

Με συμμετοχές και από την Κάρπαθο θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Μαϊου ο 7ος διεθνής μαραθώνιος της Ρόδου. 

Πιο συγκεκριμένα από την Κάρπαθο ταξίδεψαν (και τα χιλιόμετρα που θα τρέξουν):

Γιώργος Βασιλαράκης 10 χλμ

Βασίλης Βασιλαράκης 5 χλμ

Μάντυ Παπαβασίλη  5χλμ

Άννα-Μαρία Βασιλαράκη 10 χλμ

Ανδρέας Λάμπρου 21 χλμ

Ανδρέας Τσαγκάρης 5χλμ

Γιώργος Πιπέρης 5 χλμ

Ηλίας Κρητσιωτης 5χλμ

Άννα Πιπέρη 5 χλμ

Γιώργος Λέου 5 χλμ

Μαργαρίτα Αλεξίου 10 χλμ

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου πραγματοποιείται από το 2014, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό. Εμπνευστής του αγώνα ήταν ο εκλιπών George Zaras, Ελληνοαμερικανός ομογενής με καταγωγή από τη Ρόδο. Μαζί με τη Μαριέτα Παπαβασιλείου, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και τον Αμερικάνο Υπεραθλητή και συγγραφέα Wayne Kurtz σχεδίασε μια μαραθώνια διαδρομή που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την παγκόσμια δρομική κοινότητα.

Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας απήχησης, σχεδιασμένο, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο το μοναδικό πολιτιστικό και φυσικό σκηνικό του νησιού της Ρόδου. Οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μία μοναδική κυκλική παραθαλάσσια διαδρομή. Η διαδρομή είναι επίπεδη, με καταπληκτική θέα το Αιγαίο και εξελίσσεται κατά μήκος της ακτογραμμής και των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Κάρπαθο το Karpathos Run με αγώνες 9 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.

Τον αγώνα διοργανώνει το Επαρχείο Καρπάθου & Η.Ν. Κάσου, ο Αθλητικός Σύλλογος ΓΑΣ Μενετών και εθελοντικές οµάδες.

Η διαδρομή κινείται κατά µήκος της κεντρικής παραλίας των Πηγαδιών, µε θέα τη θάλασσα και το κέντρο του νησιού. Αφετηρία και τερµατισµός στην πλατεία Επαρχείου.

29.4.2023

Καρπαθιακά Νέα