«Μπαρ “Tο Ναυάγιο”» η Ν.Δ. στην Κάρπαθο

«Μπαρ “Tο Ναυάγιο”» η Ν.Δ. στην Κάρπαθο

O πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καρπάθου και τα 8 μέλη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. υπέβαλλαν την παραίτησή τους επειδή το νησί έμεινε χωρίς καράβι

Μπορεί τα «γαλάζια» κλιμάκια βουλευτών και υψηλόβαθμων στελεχών να αλωνίζουν απ΄ άκρη σ’ άκρη την Ελλάδα για να προμοτάρουν το κυβερνητικό έργο αλλά αν στο καλεντάρι είχαν την Κάσο και την Κάρπαθο, θα πρέπει να τη σβήσουν, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

Κι αυτό διότι την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καρπάθου, Βάϊος Ντισμπιώτης, και τα 8 μέλη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. υπέβαλλαν την παραίτησή τους στον γραμματέα Οργανωτικού του κυβερνώντος κόμματος, Στέλιο Κονταδάκη.

Στη σχετική επιστολή τους την οποία κοινοποίησαν στους βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και στην πρόεδρο της αντίστοιχης Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας, οι παραιτηθέντες εξηγούν ότι η κίνησή τους αυτή αποτελεί έκφραση της μεγάλης δυσαρέσκειάς τους για το… ναυάγιο της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Καρπάθου και της γειτονικής Κάσου και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Το μπουρίνι των ακριτών του νοτιοανατολικού Αιγαίου ξέσπασε με την ακύρωση του πρώτου δρομολογίου του πλοίου «Olympus» που θα πραγματοποιούσε τη σύνδεση Κάσου και Καρπάθου, επειδή το πλοίο της εταιρείας Seaspeed Lines με σημαία Κύπρου κρίθηκε μη αξιόπλοο. Το ρεπορτάζ λέει ότι την ημέρα του παρθενικού απόπλου του «Olympus» ο σχετικός έλεγχος που διενεργήθηκε εντόπισε αρκετές παραβάσεις, ενώ η Seaspeed Lines ανέφερε ότι αρκετά μέλη του πληρώματός της απουσίαζαν λόγω Covid με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το δρομολόγιο.

Στα κάγκελα είναι, πάντως, οι Καρπαθιώτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, με το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού να κάνει λόγο σε ψήφισμά του για «κακούς και καθυστερημένους χειρισμούς από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας». Πιθανότατα όχι άδικα αν σκεφτεί κάποιος ότι το ποιος θα εξυπηρετεί ακτοπλοϊκά την Κάρπαθο και την Κάσο αποφασίστηκε τέλος Απριλίου από το ΣτΕ, έφτασε το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου για να εκδοθεί η εγκριτική πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τις υπογραφές στις σχετικές συμβάσεις με την Seaspeed Lines να πέφτουν τελικά στις 6 Ιουλίου.

Πού να είναι άραγε αυτό το μπαρ «Το Ναυάγιο» πoυ τραγούδαγε η αείμνηστη Αρλέτα; Στην Κάρπαθο ή μήπως στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής;

πηγή www.iapopsi.gr