Μιχαέλα Σαρρή: Στο «κάδρο» του ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο των Δωδεκανήσων

Μιχαέλα Σαρρή: Στο «κάδρο» του ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο των Δωδεκανήσων

Νέα πρόσωπα αναζητά το ΠΑΣΟΚ για την ανανέωση του ψηφοδελτίου στα Δωδεκάνησα – Στο τραπέζι και το όνομα της συμπατριώτισσάς μας Μιχαέλας Σαρρή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου των Δωδεκανήσων ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, με τη Χαριλάου Τρικούπη να αναζητά πρόσωπα που μπορούν να διευρύνουν την εκλογική επιρροή του κόμματος και να ενισχύσουν την παρουσία του σε όλα τα νησιά του νομού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατικής», ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που έχουν τεθεί υπό διερεύνηση βρίσκεται και η συμπατριώτισσά μας Μιχαέλα Σαρρή, με αναφορά στην Κάρπαθο.

Η περίπτωσή της εμφανίζεται για πρώτη φορά στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και εντάσσεται στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να δώσει χώρο σε νέα πρόσωπα, με κοινωνική παρουσία και σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες των Δωδεκανήσων.

Η πιθανή υποψηφιότητα της Μιχαέλας Σαρρή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κάρπαθο, καθώς η παρουσία ενός προσώπου από το νησί στο ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να ενισχύσει την εκπροσώπηση της Καρπάθου και συνολικά του νοτίου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Μιχαέλα Σαρρή βρίσκεται σε στάδιο διερευνητικών επαφών και μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει οριστική απόφαση για το εάν θα αποδεχθεί την πρόταση. Το ενδιαφέρον, πάντως, του κόμματος φαίνεται να είναι υπαρκτό και οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η επιλογή νέων προσώπων αποτελεί βασικό μέρος του σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ για τα Δωδεκάνησα, καθώς στόχος είναι η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου που θα συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση και θα διαθέτει ισχυρές αναφορές σε όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά παράλληλα η ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στο ψηφοδέλτιο. Η Μιχαέλα Σαρρή είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με πρόσωπα όπως η Βίκυ Γέροντα, η Κατερίνα Γαβαλά και η Κατερίνα Βολονάκη.

Η συμμετοχή νέων γυναικών μπορεί να προσδώσει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο ψηφοδέλτιο, ενώ παράλληλα η παρουσία προσώπων με αναφορά στα μικρότερα νησιά ενισχύει τον στόχο για μια πιο ισόρροπη εκπροσώπηση της Δωδεκανήσου.

Η ένταξη της Μιχαέλας Σαρρή στη δεξαμενή των προσώπων που εξετάζονται από το ΠΑΣΟΚ έχει, ως εκ τούτου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κάρπαθο.

Σε μια περίοδο κατά την οποία τα κόμματα επιχειρούν να διαμορφώσουν από νωρίς τα ψηφοδέλτιά τους, η συζήτηση γύρω από νέα πρόσωπα δείχνει ότι η ανανέωση αποτελεί σημαντικό ζητούμενο.

Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητα της Μιχαέλας Σαρρή δεν έχει οριστικοποιηθεί. Το όνομά της βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την πορεία των επαφών και τον συνολικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για τα Δωδεκάνησα.

Για την Κάρπαθο, ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι ένα πρόσωπο με καταγωγή και αναφορά στο νησί εξετάζεται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια εξέλιξη που παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

9.8.2026