Η διακήρυξη για τις ομπρέλες στις παραλίες. Έντονη συζήτηση για τρεις περιοχές της Καρπάθου

Η διακήρυξη για τις ομπρέλες στις παραλίες. Έντονη συζήτηση για τρεις περιοχές της Καρπάθου

Η Κάρπαθος και για το 2022 δεν διεκδίκησε Γαλάζια Σημαία για καμιά από τις πανέμορφες παραλίες της αλλά οι ομπρέλες είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Έτσι τα τμήματα παραλιών, που ήταν αδιάθετα και για αυτά δεν υπάρχει κάποια προτεραιότητα,  που να εμπίπτει στο προτιμησιακό δικαίωμα  καθορίστηκαν από το Δήμο της Καρπάθου.

Για τρεις θέσεις παρουσιάζονται σχετικές ενστάσεις, τις οποίες θα κληθεί η δημοτική αρχή, στο προσεχές Δημοτικό συμβούλιο να δώσει απαντήσεις. Το θέμα φορά καταρχήν τη θέση Παλάτια στη Σαρία. Μπορούν να μπουν ομπρέλες σε μια περιοχή Natura και με αρχαιολογική σημασία;

Επίσης για τις περιοχές: Κυρά Παναγία και τον Διακόφτη, στο αεροδρόμιο του Αφιάρτη, ενώ υπήρχαν επιπλέον τμήματα, είχαν μπει στο περσινό σχεδιασμό, φέτος έχουν αφαιρεθεί που σημαίνει ότι σε αυτές τις ζώνες θα υπάρχουν μεν ομπρέλες από τα αλλά τμήματα αλλά και ένα κομμάτι ελεύθερο!

Συνολικά περίπου 60 τμήματα παραλιών, που βρίσκονται κάτω από αντίστοιχες επιχειρήσεις, εμπίπτουν στο προτιμησιακό δικαίωμα και τα παίρνουν οι επιχειρηματίες,  αφού βέβαια πληρώσουν το ανάλογο αντίτιμο στο Δήμο, χωρίς να γίνει πλειστηριασμός. Ωστόσο υπάρχουν κάποια ακόμη τμήματα για τα οποία υπάρχει διετές συμβόλαιο Δήμου και επιχειρηματιών. Οι παραλίες λοιπόν που βγαίνουν φέτος σε πλειστηριασμό είναι 11 τμήματα.

Όπως μάθαμε από τον Δήμο Καρπάθου, τρεις είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες για τυχόν παρατυπίες και υπερβάσεις.

Η τριμελής επιτροπή του Δήμου Καρπάθου. Η Αστυνομία και η κτηματική υπηρεσία στη Ρόδο. Η πρώτη απορία μας έχει να κάνει με την τριμελής επιτροπή του Δήμου. Πραγματοποιεί ελέγχους ή κινείται μόνον με καταγγελίες; Επίσης στις υποχρεώσεις του Δήμου δεν είναι και η τοποθέτηση ενημερωτικής ταμπέλας σε κάθε παραλία του νησιού; Μπήκαν τέτοιες ταμπέλες; Πάντως στα θετικά που πιστώνεται η δημοτική αρχή είναι ότι για πρώτη φορά  στην ιστορία του νησιού καθαρίστηκαν με ειδικό μηχάνημα οι παραλίες!

Το θέμα των ομπρέλων στις παραλίες, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στα Καρπαθιακα Νέα, θα απασχολήσει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο και εκεί περιμένουμε να ακούσουμε τι είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια και γιατί πήραν αυτές τις αποφάσεις φέτος.