Δημοτική Παράταξη ΑΠΕΚ: Διαμαρτυρία για την παραμονή της Καρπάθου στις "Κόκκινες" περιοχές

Δημοτική Παράταξη ΑΠΕΚ: Διαμαρτυρία για την παραμονή της Καρπάθου στις "Κόκκινες" περιοχές
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΕΚ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 20-2-21
Η παράταξη μας διαμαρτύρεται εντόνως για την παραμονή της Καρπάθου στις περιοχές αυξημένου κινδύνου χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανακοίνωση για επιβεβαιωμένο κρούσμα απο την πλευρά των υγειονομικών φορέων.
Ζητάμε την άμεση κινητοποίηση των εκτελεστικών αρχών κάθε βαθμού και την επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου , της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου , του Επαρχείου και του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτκής Προστασίας.
Την περίοδο αυτή, και ενώ στο προσκήνιο πολύ σωστά είναι το θέμα της πανδημίας , στο παρασκήνιο δίνεται μια μάχη κάλυψης πληρότητας τουριστικών θέσεων μέσω προκρατήσεων που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την ημερομηνία έναρξης της σαιζόν αλλά και το βαθμό πληρότητας που θα πετύχει κάθε προορισμός. Το να χαρακτηρίζεται η Κάρπαθος ως “Κόκκινη Περιοχή” πολλές φορές μεταφράζεται σαν να μην υπάρχει έλεγχος , και αυτό το εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά ανταγωνιστές του νησιού.
Πρέπει να βαδίσουμε στις πρακτικές και άλλων Δήμων που αντέδρασαν ακαριαία διαμαρτυρόμενοι με έντονο τρόπο τόσο στα Πανελλαδικά ΜΜΕ όσο και προς την Πολιτική Προστασία καταφέρνοντας τελικά να επανέλθουν σε μια μορφή κανονικότητας.
Συνεπώς , εφόσον δεν υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα που να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα του χαρακτηρισμού “Κοκκινη Περιοχή” για την Κάρπαθο πρέπει να αντιπαραβάλλουμε την αληθινή υγειονομική πραγματικότητα με απώτερο σκοπό η κοινωνία και η οικονομία του νησιού στο γενικότερο πλαίσιο να αρχίζουν να επανέρχονται εγκαίρως σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας πριν να είναι πολύ αργά.
Από τη Δημοτική Παράταξη ΑΠΕΚ