Σολίστ της ΚΟΑ: Μια κλεφτή ματιά στον κλασικισμό

Σολίστ της ΚΟΑ: Μια κλεφτή ματιά στον κλασικισμό

Η συναυλία μεταδίδεται δωρεάν στη Σελίδα Facebook και το κανάλι YouTube της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Σήμερα, στις 20:30, σας καλούμε να ρίξουμε… Μια κλεφτή ματιά στον κλασικισμό, παρουσιάζοντας ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γεμάτο ερμηνευτικές προκλήσεις.
Η βραδιά ανοίγει με το Κοντσέρτο για Τούμπα του Βων- Ουίλλιαμς, γραπτό-ορόσημο στο ρεπερτόριο του οργάνου, τα αναπάντεχα δεξιοτεχνικά όρια του οποίου εξερευνά ο Κορυφαίος Τουμπίστας μας, Γιώργος- Θεόδωρος Ραράκος. Στη συνέχεια, ο Κορυφαίος Α’ στα Κοντραμπάσα, Νίκος Τσουκαλάς είναι σολίστας στο γεμάτο εναλλαγές
Δεύτερο Κοντσέρτο για κοντραμπάσο σε ντο ελάσσονα του Μποτεσίνι, ο οποίος, όχι τυχαία, έχει μείνει στην ιστορία ως «ο Παγκανίνι του κοντραμπάσου».
Ακολουθεί το Τέταρτο Κοντσέρτο για Κόρνο, που ο Μότσαρτ αφιέρωσε στον βιρτουόζο κορνίστα, φίλο του, Γιόζεφ Λόιτγκεμπ. Έργο που αναδεικνύει τις λυρικές δυνατότητες του Οργάνου με σολίστα τον Κορυφαίο Α’ στα Κόρνα μας, Κώστα Σίσκο.
Η συναυλία ολοκληρώνεται με την Πρώτη Συμφωνία, την «Κλασική» του Σεργκέι Προκόφιεφ. Στο πόντιουμ, ο ραγδαία ανερχόμενος Στάθης Σούλης.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία εδώ, στη Σελίδα μας, αλλά και στο YouTube κανάλι μας: https://bit.ly/AthensStateOrchestraYouTube
Περισσότερα για τη συναυλία εδώ: https://bit.ly/36H62yI