Δήλωση Ν. Σαντορινιού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δήλωση Ν. Σαντορινιού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιός, με αφορμή την πρώτη μέρα στα σχολεία, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και χαρούμενα πρόσωπα γέμισαν και πάλι τα σχολικά προαύλια. Τα «πρωτάκια» αποχωρίζονται το χέρι του γονιού και εισέρχονται για πρώτη φορά στην νέα τους καθημερινότητα με ανυπομονησία και λαχτάρα για τις νέες εμπειρίες που ανοίγονται μπροστά τους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποδέχονται το πρώτο κουδούνι με αισιοδοξία, γεμάτοι προσδοκίες και όνειρα για την καινούργια σχολική χρονιά.

Η σχολική κοινότητα στο σύνολό της, τα τελευταία χρόνια, έχει δοκιμαστεί πολλαπλά, αλλά απέδειξε την αλληλεγγύη της και τη συνοχή της, παραμένοντας πάντα πιστή στο αγαθό της Εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, λόγω της πανδημίας που είναι ακόμη εδώ, αλλά και της κρίσης ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά οφείλουμε να βάλουμε τα σχολεία και τους μαθητές στο επίκεντρο της μέριμνάς μας, έτσι ώστε να παραμείνουμε δυνατοί, υγιείς και ενωμένοι.

Ας είναι μια δημιουργική σχολική χρονιά για όλες και όλους, ιδιαίτερα για το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσους εργάζονται στα σχολεία, τους μαθητές και φυσικά τους γονείς. Μια χρονιά που θα αμβλύνει τις κάθε λογής δυσχέρειες στις δημόσιες εκπαιδευτικές κοινότητες, που θα φέρει ελπίδες και θα ανοίξει νέους ορίζοντες”.

Καλή δύναμη και καλή πρόοδο!​

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου