Εορταστικό μήνυμα Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Νισύριου

Εορταστικό μήνυμα Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Νισύριου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλες και Φίλοι,

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της πίστης στις καρδιές των ανθρώπων. Το μήνυμα των Χριστουγέννων, προβάλει πιο επίκαιρο από ποτέ, κάτω από τις σημερινές εξαιρετικά δυσμενείς υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες που διανύει η πατρίδα μας.

Δίνουμε μια μάχη για την υγεία και την ζωή, μια μάχη για να σταθεί όρθια η Οικονομία της χώρας, για να σταθούν όρθιοι οι εργαζόμενοι και θα την κερδίσουμε, όπως κάθε μάχη που δίνει ενωμένος ο Ελληνισμός. Δίνουμε μάχη μέσα σ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Νησιού μας και να του δώσουμε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και θα την κερδίσουμε όπως κάθε μάχη που εμείς οι Καρπάθιοι δίνουμε με πρόγραμμα, μεθοδικότητα, πείσμα και πολύ δουλειά.

Μπαίνουμε στην περίοδο των γιορτών με ανάμικτα συναισθήματα αφού οι υγειονομικές συνθήκες καθιστούν αναγκαίο να προσέχουμε και να περάσουμε διαφορετικά τις γιορτές απ’ ότι όλοι έχουμε συνηθίσει.

Την ίδια ώρα τα συναισθήματα αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης και ανθρωπιάς είμαι σίγουρος ότι μας διακατέχουν όλους, ιδιαίτερα για τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.

Αυτά τα συναισθήματα διακατέχουν και εμάς, ως Δημοτική Αρχή, που από τους πρώτους στόχους μας ήταν και είναι να σταθούμε δίπλα στους ανήμπορους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη από την στήριξη και την συμπαράστασή μας, όχι μόνο τούτες τις Άγιες Μέρες, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου.

Ο Δήμος μας, με τον απαραίτητο προγραμματισμό και τη σωστή διαχείριση προχωράει μπροστά αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, όσο μπορούμε καλύτερα, στις ανάγκες των συμπολιτών μας. Γι αυτό και πρώτη προτεραιότητά μας ήταν η λειτουργία και πάλι του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Ταυτόχρονα στον περίπου ενάμισι χρόνο που βρισκόμαστε στην Διοίκηση τους Δήμου, έχουμε δρομολογήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, τις ανάγκες όλων των δημοτών, την πρόκληση ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Καρπάθου.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειες σας, οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων και ο ερχομός του Νέου Έτους, να είναι για όλους μας η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, να σηματοδοτήσουν το ξεπέρασμα της κρίσης και τη νέα αρχή, στην οποία θα ενσαρκώνεται το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων: Της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Απευθύνομαι σε όλους και όλες σας για να σας ευχηθώ ολόψυχα, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέο Έτος 2021.

 

 Κάρπαθος 21 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος