Διαμαρτυρία της “ΔΗΜΗΤΡΑΣ” προς τον Δήμαρχο ΚΑΡΠΑΘΟΥ για την επαναλαμβανόμενη ελλιπή χρηματοδότηση έργων στην Όλυμπο Καρπάθου

Διαμαρτυρία της “ΔΗΜΗΤΡΑΣ” προς τον Δήμαρχο ΚΑΡΠΑΘΟΥ για την επαναλαμβανόμενη ελλιπή χρηματοδότηση έργων στην Όλυμπο Καρπάθου

προς: Δήμαρχο Καρπάθου

Κοινοποίηση: Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου Κοινοτικό Συμβούλιο Ολύμπου Καρπάθου Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου «Η ΒΡΥΚΟΥΣ» Αδελφότητα Ολυμπιτών Νέας Υόρκης «Η Ζωοδόχος Πηγή» Σύλλογος Ολύμπου – Διαφανίου Βαλτιμόρης Η.Π.Α. «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Θέμα: «Διαμαρτυρία Αδελφότητας “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” για την επαναλαμβανόμενη ελλιπή χρηματοδότηση έργων στην Όλυμπο Καρπάθου».

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,

Μελετώντας το τεχνικό πρόγραμμα του 2023 που αφορά την Κάρπαθο, διαπιστώσαμε με βαθύτατη θλίψη, για άλλη μια χρονιά, την ελλιπέστατη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προσθήκη τεχνικών έργων που αφορούν την Όλυμπο.

Πιο συγκεκριμένα το φετινό σας τεχνικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού €3.865.090,81 περιελάμβανε από τα 48 έργα μόνο 2 για την Όλυμπο, ποσού 49.673,51€!!!

Άρα με απλά μαθηματικά για το 1/3 της έκτασης της Καρπάθου και για τον τόπο όπου επισκέπτονται για να θαυμάσουν, χιλιάδες τουρίστες από όλα τα μέρη της υφηλίου κάθε χρόνο, εσείς θα διαθέσετε το «αστρονομικό» 1,29% του προϋπολογισμού σας για το 2023!!!

Βέβαια με λύπη επίσης σας αναφέρουμε ότι και από την αρχή και της δικής σας θητείας, παρά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την εκλογή σας, κανένα τεχνικό έργο ούτε ξεκίνησε ούτε ολοκληρώθηκε επί των ημερών σας στην Όλυμπο.

Διανύοντας λοιπόν τον τελευταίο χρόνο της αυτοδιοικητικής σας θητείας περιμέναμε ότι θα βλέπαμε κάποια πρόοδο είτε σε έργο υποδομής, είτε ανάπλασης – εξωραϊσμού, είτε βελτίωσης της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων.

Αντί αυτών αρκείστε στην κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και μιας υποτιθέμενης μελέτης ανάπλασης των ανεμόμυλων!!!

Για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση, η παραπάνω απόφαση σας με μηδενική σχεδόν χρηματοδότηση για την Όλυμπο, αποτελεί και λαϊκά χαρακτηρίζεται στην καθομιλουμένη «ότι ρίχνετε στάχτη στα μάτια μας». Άραγε γιατί καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας σας δεν κάνατε ουσιαστική χρήση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων Επενδυτικών Δαπανών ώστε να μπορούν να χρηματοδοτούνται (ισομερώς ή κατ’ αναλογία) κάθε χρόνο μικρές τεχνικές παρεμβάσεις όχι μόνο στην Όλυμπο αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της Καρπάθου;

Άραγε γιατί ενώ σας κοινοποιήσαμε εδώ και 3 μήνες με γραπτή επιστολή μας, η οποία συζητήθηκε και στα πλαίσια του  Δημοτικού σας Συμβουλίου, ώστε η Αδελφότητά μας να χρηματοδοτήσει αυτοτελώς συγκεκριμένο εξωραϊστικό έργο στην Όλυμπο δεν μας δώσατε καμία απάντηση ούτε γραπτή ούτε προφορική;

Επειδή το «φιλόδοξο» αυτό πρόγραμμα σας για την τελευταία χρονιά της θητείας σας είχε προφανώς την συγκατάθεση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και των ομοχώριών μας δημοτικών συμβούλων μιας και δεν πληροφορηθήκαμε καμία επίσημη γραπτή διαμαρτυρία – αντίδραση επί του θέματος, η προ ημερών Γενική Συνέλευση της Αδελφότητάς μας συζητώντας διεξοδικά το ζήτημα αποφάσισε ομόφωνα, εξουσιοδοτώντας μας, να σας αποστείλουμε εγγράφως την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι μετράτε αντίστροφα μέχρι την λήξη της θητείας σας, αλλά και εμείς ως γνήσιοι πατριώτες που πονάμε τον τόπο μας ακόμα κι αν δεν κατοικούμε εκεί, λυπούμαστε για την όλη πλημμελή διαχείριση των προβλημάτων από την μεριά των τοπικών αρχών στην περιοχή μας.

Οι αξιακοί μας κώδικες επιβάλουν να σας αποστείλουμε και να δημοσιοποιήσουμε την απόλυτη δυσαρέσκεια μας στην ανυπαρξία της όποιας μέριμνας επιδείξατε για την Όλυμπο και το Διαφάνι.

Το μόνο που μας απομένει αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε στην παρούσα φάση είναι να αποταθούμε και πάλι στον Θεό ή την ανθρώπινη μοίρα εκφράζοντας μια κρυφή ελπίδα, ότι ίσως κάτι μπορέσει τελικά να αλλάξει προς το καλύτερο στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον για την πολύπαθη και διαχρονικά απομονωμένη Όλυμπο της Καρπάθου.

Με εκτίμηση, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Ν. Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γεώργιος Ν. Διακογεωργίου

10.5.2023

Καρπαθιακά Νέα