Ευχές του Δημήτρη Γάκη στις νέες και τους νέους που ρίχνονται στη μάχη των εξετάσεων

Ευχές του Δημήτρη Γάκη στις νέες και τους νέους που ρίχνονται στη μάχη των εξετάσεων

Κυνηγήστε με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη τα όνειρά σας για το μέλλον.

Το τέλος της Μαραθώνιας δοκιμασίας που η κοινωνία μας έχει επιφυλάξει για τη νεολαία μας φτάνει στο τέλος της με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Χιλιάδες νέοι και νέες ρίχνονται στη μάχη για να διεκδικήσουν μία θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας. Ένας Μαραθώνιος γεμάτος αγωνία, κόπο και κόστος για τα παιδιά, για τις οικογένειες τους, για την εκπαιδευτική κοινότητα για όλη την κοινωνία.

Μέσα από μια πολύχρονη εξετασιοκεντρική διαδικασία που θυσιάζει τη μόρφωση, κλέβουμε από τη νέα γενιά τη νεότητα και την εφηβεία, της στερούμε την χαρά του εφηβικού της έρωτα.

Έχουμε τεράστιες ευθύνες σαν κοινωνία, σαν πολιτικοί γιατί δεν μπορέσαμε να λύσουμε αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Η μεγάλη συγνώμη που τους οφείλουμε δεν φτάνει. Εκείνο που απαιτείται είναι η άμεση λύση.

Η μόρφωση και η αναζήτηση της νέας γνώσης είναι μια συνεχής διαδικασία η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία πρώτη μάχη, ένα σημαντικό βήμα στη ζωή που απαιτεί σοβαρή προετοιμασία πολύπλευρη στήριξη θέληση και τόλμη.

Εύχομαι, από την καρδιά μου σε όλα τα παιδιά της Δωδεκανήσου καλή επιτυχία σε αυτή τη σημαντική εκπαιδευτική δοκιμασία και να γνωρίζουν ότι πάντοτε οι δοκιμασίες μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας κάνουν πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση, δύναμη και επιμονή και στο μέλλον.