Ο Δημήτρης Γάκης μιλά ανοιχτά για το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

Ο Δημήτρης Γάκης μιλά ανοιχτά για το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, ένας από τους 500 Έλληνες που διαγιγνώσκονται με πολλαπλό μυέλωμα κάθε χρόνο, μίλησε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου για την περιπέτεια με την ζωή του, αλλά και με τη νικηφόρα μάχη στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους πάσχουν και φυσικά στην συνάδελφο του, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Είναι μια δύσκολη στιγμή – είπε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου – για κάποιον άνθρωπο που περνά αυτή τη δοκιμασία. Και εγώ ήμουν σ’ ένα δίλημμα να κάνω μια δήλωση για το τι έχω περάσει, αλλά από την άλλη μεριά σκεφτόμουν το δικό μου πρόβλημα γιατί να προστεθεί σε όλη την κοινωνία. Μιλούσα για το πρόβλημα μου με όσους επικοινωνούσα. Τώρα η Ντόρα με την ανακοίνωση της δίνει πολύ κουράγιο και δύναμη σε όλους μας. Από τη μια δεν θέλεις να το κοινοποιήσεις και από την άλλη χρειάζεσαι μια συμπαράσταση, ένα καλό λόγο».
Ήξερε ότι είχε κάποιο πρόβλημα εδώ και δέκα χρόνια, παρακολουθούσε τους σχετικούς δείκτες. Το “καμπανάκι” κτύπησε πριν από λίγους μήνες. «Είναι μια μορφή καρκίνου στο αίμα και η αντιμετώπιση του γίνεται με χημειοθεραπεία, να σκοτώσεις τα καρκινικά κύτταρα για να συνεχίσεις τη ζωή σου. Αν είσαι κάτω από τα 60 έτη μπορείς να επιλέξεις την αυτόλογη μεταμόσχευση, μια διαδικασία ενεργοποίησης του ίδιου του οργανισμού σου για να σκοτώσεις τα άρρωστα κύτταρα. Αυτή η επιλογή έγινε για μένα από τον θεράποντα ιατρό μου, τον καθηγητή Δημόπουλο και την ομάδα του», σημειώνει.
Μιλά για τον κ. Δημόπουλο και λέει πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε αυτόν και την ομάδα του, είναι κορυφαίοι στον κόσμο για την αντιμετώπιση του πολλαπλού μυελώματος.
«Πήγε πολύ καλά αυτή η ιστορία σε μένα και πηγαίνει καλά. Σε λίγο κλείνω 100 ημέρες από την θεραπεία, το πιο κρίσιμο διάστημα για τον καθηγητή Δημόπουλο. Δεν σας κρύβω ότι σήμερα νοιώθω πολύ καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι αφήνω πίσω μου αυτή την περιπέτεια», συνεχίζει και καταλήγει: “Θέλω να στείλω μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους νοσούν από αυτό. Θα τα καταφέρουν”.

Πηγή ertnews.gr