Κάρπαθος. Δήμος και Ξενοδόχοι ψάχνουν τρόπους για να κάνουν το τεστ οι ταξιδιώτες

Κάρπαθος. Δήμος και Ξενοδόχοι ψάχνουν τρόπους για να κάνουν το τεστ οι ταξιδιώτες

 

Αργά χθες το μεσημέρι, Παρασκευή 23 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στον Δήμο Καρπάθου, με θέματα που αφορούσαν τον τουρισμό και τον κορονοϊο. Ειδικότερα το ζήτημα αφορούσε τον έλεγχο των επισκεπτών με τεστ πριν την επιστροφή στη χώρα τους.

Εκ παραδρομής χθες δεν αναφέραμε ότι η σύσκεψη συγκλήθηκε μεν από την Πολιτική Προστασία Καρπάθου όμως έπειτα από παραίνεση του Προέδρου των Ξενοδόχων Καρπάθου κ. Ηλία Αλεξίου.

Η συζήτηση αφορούσε την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες τους κι αυτό διότι είναι αναγκαίο να υπάρχει μοριακό τεστ 72 ώρες νωρίτερα ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι της επιστροφής.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον Δήμαρχο, κ. Νισύριο και τον κ. Ηλία Αλεξίου, συμμετείχαν η Έπαρχος κ. Νικολαϊδου, από την Πολιτική Προστασία οι Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λυριστής και ο Αντιδήμαρχος διοικητικών επιχειρηματικότητας και κοινωνικής πολιτικής Μ. Μανωλάκης. Επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Ρουμάνης, καθώς και οι 3 ιδιώτες γιατροί του νησιού.  Οι κ.κ. Μάνος Νισύριος, Αλέξανδρος Χριστοδούλου και Γιώργος Τούμα και ο υπεύθυνος προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας.

Συμφωνήθηκε να επαναλάβουν τη συνάντηση την Τετάρτη 5 Μαΐου και τότε, αφού οι γιατροί κάνουν περαιτέρω έρευνα για το θέμα (μοριακούς αναλυτές κλπ)  θα συν-αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις.