Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου φροντίζει τα αδέσποτα!

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου φροντίζει τα αδέσποτα!

 Τοποθέτηση ταΐστρων και ποτίστρων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σ’ όλους τους οικισμούς του Δήμου Η.Ν. Κάσου.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου πάντα με ιδίους πόρους και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει μετά την ολοκλήρωση των στειρώσεων μέρους του γενικού πληθυσμού αυτών, ολοκλήρωσε και την τοποθέτηση σε όλους τους οικισμούς του νησιού μηχανισμών διάθεσης τροφής και νερού .
Η προστασία των ζώων αποτελεί πλέον βάσει νόμου υποχρέωση όλων και προς αυτήν την κατεύθυνση υλοποιούνται από την δημοτική αρχή σταδιακά οργανωμένες δράσεις που στόχο έχουν την φροντίδα και την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που βρίσκονται στο νησί .
Η συγκεκριμένη δράση στόχο έχει την ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή και νερό για όλα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς 24 ώρες το 24 ωρο και για το λόγο αυτό η ευαισθητοποίηση των φιλόζωων δημοτών και η συμβολή τους στο ζήτημα της επίβλεψης και της σωστής λειτουργίας των σημείων αυτών θα αποτελούσε σημαντική βοήθεια για τον Δήμο Η.Ν. Κάσου και κυρίως για τους τετράποδους φίλους μας.
Ήδη τοποθετήθηκαν και λειτουργούν στο Φρύ σε τρία σημεία , στο προαύλιο χώρο του Κέντρου νεότητας , στην περιοχή του Αγ. Νικολάου και πίσω από το κτίριο επιβατών (Μουράγιο) . Στον οικισμό του Αρβανιτοχωρίου στην πλατεία Μαρούκλας, (οδός Αγ. Δημητρίου) και στην πλατεία Εμίρη . Στον οικισμό Αγ. Μαρίνας στην περιοχή Ακρί πλησίον των γραφείων του πολιτιστικού συλλόγου, στην κεντρική πλατεία Αγ. Μαρίνας (πλατεία Συλλόγου), στην θέση Χαλκιαδιό, στη περιοχή Καθίστρες πλησίον της στάσης του δημοτικής συγκοινωνίας στο παρκάρκι της εκκλησίας Αγ. Μαρίνας και στην περιοχή Λαγκά. Στον οικισμό Πόλι στην πλατεία παιδικής χαράς (Δρακολασία) και στο κέντρο του χωριού και τέλος στον οικισμό Παναγία πλησίον πλατειάς Αγ. Αναργύρων .

Στο πλαίσιο του σεβασμού και της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων που ζουν στα διοικητικά όρια του νησιού πέρα από την εφαρμογή του προγράμματος της προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, λειτουργεί και το ληξιαρχείο ζώων όπου καταγράφονται δηλώσεις ονοματοδοσίας ζώων συντροφιάς από τον ιδιοκτήτη με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν βιβλιάριο υγείας και τη σχετική βεβαίωση κτηνιάτρου για την τοποθέτηση τσιπ .