Δημοτικές εκλογές 2023. Ο δήμαρχος Καρπάθου τι άποψη έχει;

Δημοτικές εκλογές 2023. Ο δήμαρχος Καρπάθου τι άποψη έχει;

 

Οι γιορτές τελείωσαν ο δήμαρχος Καρπάθου, κ. Νισυριος, επέστρεψε από τις ΗΠΑ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν να βρει μια αφορμή και να ανακοινώσει το εάν επιθυμεί να ζητήσει και πάλι την ψήφο της κοινωνίας ή θα διαλέξει να κάνει ένα βήμα πίσω και να στηρίξει κάποιον από τους πιθανούς υποψηφίους.

Δύο μάλιστα από αυτούς έχουν άμεση σχέση με την παράταξη του, ο ένας είναι και συγγενής του.

Ωστόσο μέχρι σήμερα ο κ. Νισύριος αποφεύγει, τουλαχιστον ανοικτά και επίσημα να δείξει κάποια προτίμηση.

Ο σημερινός δήμαρχος ως πρώτος πολίτης του νησιού, πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στην κοινωνία που τον ψήφισε και να τοποθετηθεί με γνώμονα αυτό που θεωρεί καλό της Καρπάθου. Χωρίς βέβαια να χρειάζεται να σηματοδοτήσει και στήριξη σε πρόσωπο ή μια ομάδα.

Προβαδισμα στις επαφές φαίνεται να έχει ο κ. Φελλουζης, ο οποίος ακούγεται εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ κύκλοι κοντά στον πρόεδρο δημοτικου συμβουλίου, τον κ. Μανωλάκη, αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του και τη δημιουργία ενημερωτικης ιστοσελίδας! Σε στάση αναμονής ο αντιδήμαρχος κ. Παραγυιός, ο οποίος δεν αφήνει ασχολίαστες τις εξελίξεις όπως και ο κ. Μηνατσής, που τις ερχόμενες ημέρες θα βρεθεί στο νησί για επαφές και ζυμώσεις. Για τον κ. Βασιλαρακη δεν υπάρχει καμία ενεργή εικόνα στην κατεύθυνση των δημοτικών εκλογών.

Οι εκλογές που έρχονται παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον από κάθε άποψη. Η θητεία του κ. Νισυριου δεν θα περάσει ασχολίαστη! Πολλά και μεγάλα έργα ξεκλειδωθηκαν και γίνονται επί τον ημερών του ωστόσο η ρήξη μέσα στην παράταξη του αποτελεί ζήτημα που καίει την κοινωνία κι ίσως αποτελέσει τη βάση κρίσης για πολλούς ψηφοφόρους.

Πάντως μέχρι σήμερα αντιπαραθέσεις και διαφωνίες που να αφορούν ουσιαστικά ζητήματα πορείας και ανάπτυξης της Καρπάθου δεν έχουμε δει ενώ η καλοπροαιρετη πρόταση της κας Φωτεινης Φράγκου, για συστράτευση για το καλό της Καρπάθου, δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση. Παρά τις ελάχιστες κραυγές και τις ανώνυμες καφενειακες συζητήσεις, στη συνείδηση της κοινωνίας, που είναι και ο μεγάλος κριτής, καταγράφεται η ανάγκη για εκλογές ήθους και ξεκάθαρου δεσμευτικού πολιτικού λόγου.

 

26.1.2023

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα