Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη θεσμική πρόκληση – Αμεση έναρξη επί της πρότασης μομφής

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη θεσμική πρόκληση – Αμεση έναρξη επί της πρότασης μομφής

Την άμεση έναρξη της διαδικασίας της πρότασης μομφής ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στην παρέμβασή του μετά την ομιλία Τσίπρα.

Ο Γ. Γεραπετρίτης ξεκίνησε τη δήλωσή του επικαλούμενος τον Λυσία, λέγοντας ότι «είναι μεγάλη η ευκαιρία που μας δίνετε και σας ευχαριστούμε, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε το επόμενο τριήμερο σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών».

Πρόσθεσε δε ότι «η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής, είναι νωπές και οι δύο διακυβερνήσεις», για να συμπληρώσει περιπαικτικά προς τον Αλ. Τσίπρα: «Σας είχαμε χάσει, υπήρχε μερική αφωνία, και δεν ήταν από ίωση».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Βγάλατε ήδη πόρισμα, “είστε αμετάκλητα ένοχοι”, ούτε ο Αρειος Πάγος να ήσασταν, κ. Τσίπρα» και υπογράμμισε εμφατικά: «Ενοχος ένοχο ου ποιεί».

Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ανοιχτά δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση θεσμών» και σημείωσε ότι πλέον αποκαλύπτεται ότι ο Αλ. Τσίπρας «είχε κρίση και γνώση, τους φόρεσε κουκούλες και τους ονόμασε Μάξιμους». «Αυτός δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλο ένοχο» κατέληξε.

26.1.2023

kathimerini.gr