Δημοτική αρχή Καρπάθου: "Από τον Μάιο ζητήσαμε να συσταθεί επιτροπή ελέγχου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος"

Δημοτική αρχή Καρπάθου: "Από τον Μάιο ζητήσαμε να συσταθεί επιτροπή ελέγχου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος"

Μετά το θέμα που προέκυψε με τα λύματα στον παραλιακό τα Καρπαθιακά Νέα ζήτησαν ενημέρωση για την κατάσταση από τη δημοτική αρχή. Σήμερα φέρνουμε στο φως 3 έγγραφα που αφορούν το θέμα των ελέγχων και εκεί θα διαβάσετε τους λόγους που ΔΕΝ έγιναν ποτέ έλεγχοι στις επιχειρήσεις του νησιού. 

Όπως πληροφορηθήκαμε από τις 17 Μαΐου 2022 με επίσημο έγγραφο ο Δήμαρχος Καρπάθου ζήτησε τη σύσταση υγειονομικής επιτροπής ελέγχου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η προσπάθεια του Δήμου Καρπάθου έγινε μετά από διαμαρτυρίες-καταγγελίες πολιτών που αφορούν αυτό το θέμα. Στην 5μελή επιτροπή προτάθηκαν 2 μέλη από τον Δήμο, ένα από την Πυροσβεστική, ένα από την Αστυνομία και ένα από το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου. Ωστόσο το Επαρχείο δεν έχει δυνατότητα συμμετοχής σε μια τέτοια επιτροπής και ζήτησε τις καταγγελίες ώστε να ενεργήσει ανάλογα.

Το θέμα δεν έμεινε εκεί, ο Δήμαρχος Καρπάθου έστειλε αίτημα στην Αντιπεριφεριάρχη κα Χαρούλα Γασιράνη και ζητά να στείλει υπάλληλο της Περιφέρειας για να συμμετέχει στην ειδική επιτροπή ελέγχου των καταστημάτων.

21.9.2022

Καρπαθιακά Νέα