Ντίνος Καραξής: "Η αλήθεια για την ενημερωτική πινακίδα και η "παραπληροφόρηση από τον κ. Δήμαρχο"

Ντίνος Καραξής: "Η αλήθεια για την ενημερωτική πινακίδα και η "παραπληροφόρηση από τον κ. Δήμαρχο"

Το έγγραφο Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου είναι η  απάντηση σε κατατεθείσα αίτηση προς ενημέρωση μου για την καθαίρεση και απομάκρυνση πινακίδας από παραλιακή οδό πλησίον δημοτικού περιπτέρου από δημοτικό υπάλληλο ,κατ’εντολή του δημάρχου. Ο κ. δήμαρχος μετά τις δύο απόπειρες, δε κατάφερε λόγω της παρουσίας μου να την καθαίρεση, επέλεξε εν τη απουσία μου να το πράξει ,επιζητώντας τη συνδρομή αστυνομικού οργάνου προς συνοδεία του εντεταλμένου δημοτικού υπαλλήλου.

Ο κ.δήμαρχος προέβη σε παραπληροφόρηση της Αστυνομίας για να εξασφαλίσει τη συνδρομή αστυνομικού οργάνου. Η παραπληροφόρηση απαντάται σε τρία σημεία.

1.Ψευδής η πληροφορήση ότι δεν εζητήθει άδεια δια τη τοποθέτηση . Άδεια εζητηθη προφορικώς από τον πάρεδρο κ. Χατζηκουτσό, υποσχεθείς συνάντηση την επόμενη που δε πραγματοποιήθη ποτέ δηλώνοντας μου ότι βρίσκεται σε συνάντηση με το δήμαρχο. Έκτοτε τα τηλέφωνα εξήγησαν και ουδεμία αναφορά να υποβάλλω γραπτή αίτηση. Η άρνηση ήταν πασιφανής.

2.Η αναρτηθείσα πινακίδα αφορώσα το λιμάνι Καρπάθου με τρισδιάστατες εικόνες ,είναι η μελέτη – πρόταση που κατετέθη στο Δήμο (Σεπτέμβριο του 2019) που απεδέχθη ο κ. δήμαρχος και μάλιστα δι’εγγραφου προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε κατηγορηματικά την αντίθεση του για την προταθείσα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μελέτης κ. Γιαμίν. (Ιούλιος 2020). Η πινακίδα που καθαιρέθη δεν είναι απλώς “πληροφοριακού χαρακτήρα ” ως αναφέρεται για να αποδοθεί στον ανάρτησαντα η “ιδιότητα του πληροφοριοδότη” “Είναι Ελεύθερη Διακίνηση Ιδεών” (Γι’αυτούς που καταλαβαίνουν περισσότερο). 3.Κατά την αποξήλωση η πινακίδα δεν καταλάμβανε κοινόχρηστο πλέον χώρο 15 εκατοστά με τις αντίρίδες επί του οδοστρώματος ,παράβαση με πρόστιμο 200 ευρώ!!

Είχε μεταφερθεί όπισθεν του τοιχίου εκτός οδοστρώματος σε χώρο μη αρμοδιότητος του Δήμου. Ο καθ’ ένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η πινακίδα που απεικονίζειτο λιμάνι Καρπάθου έχει αναρτηθεί εκ του ασφαλούς σε ιδιωτικό χώρο και θα παραμείνει επί μακρόν στη θέση αυτή προς ενημέρωση των δημοτών ως μου έχει πολλάκις ζητηθεί.

Όσο για τη ταλαιπωρία που υπέστην ας όψονται και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι του Δήμου Καρπάθου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Θα ευχαριστήσω μονάχα ένα φίλο πατριώτη για τη μαντινάδα που μου είπε για παρηγοριά και αποδίδει χίλιες λέξεις:

Λιμάνι ονειρεύτηκες με τη καλογνωμια σου,

το όνειρο φανέρωσες και……βρήκες το μπελά σου;!!

Καλό φθινόπωρο!!

9.9.2022

Καρπαθιακά Νέα