Διοικητής Πυροσβεστικής Καρπάθου: "Μεγάλη προσοχή - Έστω κι αν δεν είστε σίγουροι αν δείτε κάτι ειδοποιήστε μας"

Διοικητής Πυροσβεστικής Καρπάθου: "Μεγάλη προσοχή - Έστω κι αν δεν είστε σίγουροι αν δείτε κάτι ειδοποιήστε μας"

Και για αύριο Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021, η ΠΕ Καρπάθου βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4, ο κίνδυνος για πυρκαγιά στο νησί είναι πολύ υψηλός.

Τα Καρπαθιακά Νέα επικοινώνησαν με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπάθου, Πυραγό Δημήτρη Αϊβάτογλου, ο οποίος μας τόνισε ότι η Πυροσβεστική Καρπάθου έχει εντείνει της περιπολίες και τους ελέγχους καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και παρακαλεί τους κατοίκους να είναι και εκείνοι σε ετοιμότητα και εγρήγορση. Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “έστω κι αν δουν κάτι, ακόμη κι αν δεν είναι σίγουροι, έστω κι αν κάνουν λάθος, να μας πάρουν αμέσως τηλέφωνο. Εμείς θα ελέγξουμε την πληροφορία τους”. 

Επίσης ο  Διοικητής της Π.Υ. Καρπάθου ξεκαθαρίζει ότι τα βεγγαλικά στους γάμους κι τις βαπτίσεις χρειάζονται ειδική άδεια και παρακαλεί αυτή την περίοδο να μην γίνεται χρήση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. 

Επίσης σήμερα ο κεντρικός εμπορικός δρόμος στα Πηγάδια, με τη συνδομή της Αστυνομίας Καρπάθου, παρέμεινε ανοιχτός (με σταθμευμένα οχήματα μόνο από τη μια πλευρά του) και τα μεγάλα οχήματα της Πυροσβεστικής μπόρεσαν με άνεση να περάσουν.