Ο συμπατριώτης μας γιατρός Θανάσης Σεβδαλής διαπρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο συμπατριώτης μας γιατρός Θανάσης Σεβδαλής διαπρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες

γράφει ο Γιώργος Χατζηγεωργίου

Ο συμπατριώτης μας δόκτορ Αθανάσιος Σεβδαλής, από τις Μενετές, γράφει ιστορία στην εξέλιξη της κατανόησης και καταπολέμησης του καρκίνου στο τρίτο καλύτερο νοσομείο των Ηνωμένων Πολιτείων, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του New York University στο Manhattan της Νέας Υόρκης!

Γεννημένος στη Ρόδο και μεγαλωμένος στις Μενετές Καρπάθου, ο Αθανάσιος Σεβδαλής μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2010 σε εφηβική ηλικία. Μεγαλώνοντας στην Κάρπαθο, σε ένα νησί με σοβαρή έλλειψη γιατρών και γενικής παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αποφάσισε να ακολουθήσει το κλάδο της ιατρικής με σκοπό μια μέρα να προσφέρει βοήθεια στους συμπατριώτες του.

Ο δόκτορ Σεβδαλής αρχικά σπούδασε χημεία με έμφαση στην βιοχημεία στο πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth University, στο οποίο ήταν αποδέκτης συνολικής υποτροφίας κατά τη διάρκεια των σπουδών του εκεί σαν αντίτιμο για την εξαιρετική του πορείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το λύκειο.

Ο Δρ Σεβδαλής πρόσφατα στη Βοστόνη, σε παρουσίαση έρευνας του

Από το VCU αποφοίτησε το 2021, όντας στο Τop-10 των απόφοιτων εκείνου το σχολικού έτους με άριστα!

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών πραγματοποίησε έρευνα πάνω στον καρκίνο στο πάγκρεας, πνευμόνων και στήθους με αρκετές παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε ολόκληρη την Βόρειο Αμερική!

Ο Δρ Σεβδαλής κατα τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών στο Virginia Commonwealth University

Κατά την διάρκεια των σπουδών του, όταν επισκεπτόταν την Κάρπαθο για διακοπές το καλοκαίρι, εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του στο τότε Κέντρο Υγείας Καρπάθου στην πρωτεύουσα Πηγάδια.

Μετά την αποφοίτηση του, ο Δρ Σεβδαλής επέλεξε την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο New York University το Manhattan το οποίο όπως προαναφέραμε έχει διακριθεί ως το τρίτο καλύτερο νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Δρ Θανάσης Σεβδαλής με συναδέλφους του

Από τα επιτεύγματα του συμπατριώτη μας, ο Δρ Σεβδαλής πραγματοποίησε παρουσίαση νέας έρευνας του στο συνέδριο του American Society of Breast Surgeons (ASBRS) με θέμα «Μετεγχειρητικές επιπλοκές έπειτα από νεο-επικουρική χημοθεραπείεα σε καρκίνο του μαστού!

Το άρθρο υπογράφει με πολύ και αληθινή συγκίνηση ο εξάδελφος του συμπατριώτη μας γιατρού, Αθανάσιου Σεβδαλή, Γεώργιος Η. Χατζηγεωργίου, στον οποίο συμπαραστάθηκε αυτοπροσώπως, παραμελώντας για λίγο τις σπουδές του, στις τελευταίες ημέρες ζωής του πατέρα του Ηλία Χ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος απεβίωσε από καρκίνο το 2020, εν μέσω Κορωνοϊου.

3.5.2023

Καρπαθιακά Νέα