Δύο σπουδαίες δράσεις στην Κάρπαθο για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Δύο σπουδαίες δράσεις στην Κάρπαθο για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

 

Στις 5 Ιουνίου, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική ενημέρωση και καθαρισμός του βυθού του λιμανιού των Πηγαδίων από εθελοντές δύτες.

Η δράση ενημέρωσης του κοινού θα γίνει στο Κέντρο Ενημέρωσης της Μονάδας Διαχείρισης στα Πηγάδια Καρπάθου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, και θα περιλαμβάνει την προβολή ντοκιμαντέρ με τις πρόσφατες δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης.

Οι εθελοντές δύτες που θέλουν να πάρουν μέρος στον καθαρισμό του βυθού μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: v.pakaki@necca.gov.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Επικοινωνία: Γραφείο Καρπάθου, τηλ.:2245051336, e-mail: mdpp.southeasternaegean@necca.gov.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Καθαρισμός παραλίας και βυθού του κόλπου του Τριστόμου

Κόλπος Τριστόμου, Βόρεια Κάρπαθος

Σάββατο 08 Ιουνίου 2024, ώρες: 08:00 – 16:00

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νοτιο-Ανατολικού Αιγαίου θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ανοιχτές για το κοινό δράσεις.

Στις 8 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί μονοήμερη επίσκεψη στον κόλπο του Τριστόμου, στη βόρεια Κάρπαθο, με σκοπό τον καθαρισμό τόσο της παραλίας όσο και του βυθού του Τριστόμου. Το κοινό (αυστηρά έως 200 άτομα) θα μεταβεί στο Τρίστομο με καΐκι ναυλωμένο από την Μονάδα Διαχείρισης. Το καΐκι θα αναχωρήσει από τα Πηγάδια Καρπάθου στις 8 το πρωί και από το Τρίστομο στις 4 το απόγευμα. Όσοι εθελοντές το επιθυμούν, μπορούν να μετακινηθούν και από το λιμάνι του Διαφανίου, που θα είναι ενδιάμεσος σταθμός του ταξιδιού.

Οι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: v.pakaki@necca.gov.gr. Η Μονάδα Διαχείρισης θα φροντίσει για την παραχώρηση μικρού γεύματος και αναψυκτικών προς όλους τους συμμετέχοντες. Αναμένουμε την συμμετοχή σας, με σεβασμό προς το περιβάλλον μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Επικοινωνία: Γραφείο Καρπάθου, τηλ.:2245051336, e-mail: mdpp.southeasternaegean@necca.gov.gr