Το γεφύρι "καρμανιόλα" και το προφητικό, δυστυχώς, σχόλιο του Προέδρου της κοιν. Μεσοχωρίου

Το γεφύρι "καρμανιόλα" και το προφητικό, δυστυχώς, σχόλιο του Προέδρου της κοιν. Μεσοχωρίου

Απέραντη θλίψη και στεναχώρια γεννά το θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, λίγο πριν το μεσημέρι στο γεφύρι στην περιοχή της Άδειας. Το σημείο, αν και ανήκει στην περιοχή των Πυλών, χρησιμοποιείται περισσότερο από το χωριό Μεσοχώρι και κείνοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο πέρασμα.

Μάλιστα κάτοικος των Πυλών δε δίστασε να το χαρακτηρίσει “Καρμανιόλα” και να ρωτά με επιμονή “γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει τα έργα από την Περιφέρεια; τι περιμένουν;”

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μεσοχωρίου, κ. Βασίλη Νοταρά, κι όπως μας ανέφερε πρόκειται για επαρχιακό δρόμο, που την ευθύνη έχει η Περιφέρεια. Μάλιστα οι συζητήσεις για τη βελτίωση του ξεκινούν πολλά χρόνια πίσω! Το 2014, το θέμα είχε παρουσιαστεί στον προηγούμενο Έπαρχο, κ. Γιάννη Μηνατσή ο οποίος, όπως μας ανέφερε ο κ. Νοταράς, ήταν σε στάδιο μελέτης.

Τα χρόνια πέρασαν και στις 4 Δεκεμβρίου 2017, πριν από 3,5 χρόνια, ο κ. Νοταράς, αναρτά το παρακάτω προφητικό σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

“Πριν από λίγους μήνες όταν ζητήθηκε από το Επαρχειο να βοηθήσει για κάποιο έργο στο ΛΕΥΚΌ, μεταξύ άλλων ειπε ο κ Επαρχος ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του και είναι αποκλειστικά του Δήμου, (δεκτό αν και σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες κοινότητες έπραξε το αντίθετο) για τον Επαρχειακο δρόμο Αρκασα Μεσοχωρι Σποα τι έχετε να πείτε?

Εδώ και τρία χρόνια έχετε ενημερωθεί τόσο από εμένα όσο και από τους επαγγελματίες οδηγούς για τον κινδυνο που υπάρχει σε πολλά σημεία ,λόγω της εγκατάλειψης του!

Ενδεικτικά αναφέρω, Γεφύρι άδειας, λακονετες, προστατευτκες μπάρες , ( απο Ροκλι.- Λευκο και από Αγ.Κυριακη -Άδεια ), ανακαίνιση πινακίδων ( στην διασταυρωση Μεσοχωρι Σποα ), προχθές είχαμε ένα ακόμα ατύχημα και το αυτοκίνητο μαζί με τους επιβάτες γκρεμίστηκε τριάντα μέτρα, ευτυχώς και η Αγία. Κυριακή έβαλε το χέρι της! !!! Τι πρέπει να γίνει για να γίνει κάτι σαυτο το μέρος? Πρέπει να θρηνησουμαι θύματα? Πρέπει να πάθουμε για να κάνετε?

Πρέπει να καταλάβετε ότι ο λαός δεν είναι επαίτης, έχετε την υποχρέωση και την ευθύνη να τον προστατέψετε!!!!!”

Ο κ. Νοταράς μας ανέφερε ότι και στη σημερινή Έπαρχο κ. Νικολαϊδου έχει αναφέρει το θέμα του επαρχιακού δρόμου και δεν περίμενε ότι η ανάρτηση που είχε κάνει το 2017 για αυτό το θέμα, δυστυχώς, θα ήταν προφητική.

Στην 1 Ιουνίου 2021 το Επαρχείο Καρπάθου- ΗΝ Κάσου προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση-δελτίο τύπου, με θέμα τις επεμβάσεις στο Επαρχιακό δίκτυο:

ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΙΤΣΑΣ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ -ΜΕΝΕΤΕΣ –ΑΡΚΑΣΑ- ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Ο κόμβος στη θέση Σταματουλίτσας είναι ήδη ενταγμένος με ολοκληρωμένη μελέτη στο μεγαλύτερο και ποιο φιλόδοξο πρόγραμμα παρεμβάσεων στο οδικό Επαρχιακό δίκτυο: «Τριετής συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νήσου Καρπάθου» συνολικού προϋπολογισμού 4,000,000 ευρώ.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΔΕΙΑ-ΠΥΛΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Η κατασκευή τεχνικού στη παραπάνω θέση, με ολοκληρωμένη μελέτη είναι ενταγμένο και αυτό στο πρόγραμμα επεμβάσεων το οποίο θα δημοπρατηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΝΑΙ σύντομα στις 18 Ιουνίου 2021.
ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Στην εργολαβία που εξελίσσεται ήδη στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων , είναι ενταγμένη η αντικατάσταση σήμανσης σε όλο το δίκτυο. «ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ Κ.Ο.Κ»
Το σχέδιο στο γεφύρι της Άδειας (Ανάρτηση Επαρχείου Καρπάθου-ΗΝ Κάσου)