Ευχές του Αντιπ. Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου για τις εορτές του Αυγούστου

Ευχές του Αντιπ. Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου για τις εορτές του Αυγούστου

O μήνας των διακοπών και της καλοκαιρινής ραστώνης μας υποδέχεται εν μέσω δύσκολων συνθηκών. πόλεμος, πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση έχουν σφίξει τις καρδιές μας και είναι εύλογο πλέον, όλοι να αναζητούμε μερικές μέρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Αυτές τις μέρες προσφέρει ,στην καλύτερη εκδοχή τους, ο Αύγουστος. Καρποφόρος και ηλιόλουστος παρέχει την ευκαιρία για περισυλλογή, διασκέδαση και ανάκτηση δυνάμεων.

Οι ιερές μέρες του αφιερωμένες στην πανάγαθη Παναγία μας, γεμίζουν τις ψυχές μας με ελπίδα και πίστη, ενώ η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου μας οδηγεί στα τοπικά πανηγύρια που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού μας, καθώς και αυτά, σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις πίστης, αποτελούν συλλογικά, πολυσύνθετα και υψίστης σημασίας επικοινωνιακά γεγονότα και διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο για τον πολιτισμό και τις ανθρώπινες κοινότητες.

Εύχομαι, ολόψυχα  ο Αύγουστος να σας βρει με τους αγαπημένους σας σε μία εκκλησία, σε ένα όμορφο χωριό, σε κάποιο γραφικό πανηγύρι ή σε μία μαγευτική θάλασσα να απολαμβάνετε το ολόγιομο φεγγάρι. Η σπουδαιότητα και ομορφιά αυτού του μήνα είναι τεράστια, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τη λαϊκή παράδοση, η οποία μας έχει κληροδοτήσει τη ρήση: «Αύγουστε καλέ μου μήνα να σουν δύο φορές το χρόνο», όμως επειδή, δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτούμε τον φετινό Αύγουστο σωστά, να διασκεδάσουμε, να χαλαρώσουμε και να δημιουργήσουμε ψυχικά αποθέματα, ισχυρά για ένα δύσκολο φθινόπωρο.