Με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, ο Αυστριακός που τραυματίστηκε στην Αμμοωπή

Με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, ο Αυστριακός που τραυματίστηκε στην Αμμοωπή

Νωρίς σήμερα το πρωί, Παρασκευή 3 Ιουνίου, με επέμβαση της Πυροσβεστικής ανασύρθηκε πληγωμένος ηλικιωμένος Αυστριακός, επισκέπτης της Καρπάθου, ο οποίος ξέφυγε στις σκάλες κατεβαίνοντας για τα Καστέλλια της Αμμοωπής, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες η ξύλινη κουπαστή παρουσίαζε προβλήματα.

Ο ηλικιωμένος Αυστριακός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καρπάθου ωστόσο εκεί δεν υπάρχει χειρουργός, ούτε και αξονικός τομογράφος έτσι αν και ο Αυστριακός θεωρήθηκε πολυτραυματίας ωστόσο δεν υπήρχε δυνατότητα περαιτέρω εκτίμησης της κατάστασης του. Η κατάσταση του παρέμενε σταθερή ενώ η σύζυγο του επικοινώνησε με την ασφάλεια του στην Αυστρία παράλληλα από το Νοσοκομείο έγιναν οι κινήσεις ώστε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης. Ο Αυστριακός πολυτραυματίας μεταφέρθηκε το μεσημέρι και αφού εξεταστεί και υπάρχει γνωμάτευση στη συνέχεια θα ταξιδέψει για τη χώρα του.

Ο πολυτραυματίας έφυγε από την Κάρπαθο, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά κι ο άνθρωπος να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ωστόσο διάχυτη είναι η απορία στο νησί για τη έλλειψη χειρουργού αλλά και  με τον αξονικό τομογράφο που… δεν υπάρχει!