Έκδοση σχολικής εφημερίδας από το Γυμνάσιο Απερίου, Καρπάθου 

Έκδοση σχολικής εφημερίδας από το Γυμνάσιο Απερίου, Καρπάθου 

 

Στο Γυμνάσιο Απερίου ,βρέθηκε σήμερα η ´Επαρχος Καρπάθου -Η.Ν Κάσου , Καλλιόπη Νικολαίδου ,για να παραδώσει στον διευθυντή κ.Λούπη την εφημερίδα που η συγγραφική ομάδα των μαθητών του γυμνασίου, εκπόνησε το τελευταίο διάστημα … μια εφημερίδα με τον τίτλο Φάρος , στην οποία οι μαθητές – δημοσιογράφοι με τη δική τους πένα γράφουν για τις δράσεις του σχολείου τους ,για το λαϊκό πολιτισμό της Καρπάθου , προβληματίζονται…

Η Έπαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Γυμνασίου Απερίου κ .Γ Λούπη ο οποίος αμέσως ανταποκρίθηκε …οργάνωσε την ομάδα ..ενθάρρυνε τους μαθητές και σε πολύ μικρό διάστημα με κόπο ..μεράκι και όρεξη ..ξέφυγαν από τα τετριμμένα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δημιούργησαν με τη μαθητική γραφή τους την εφημερίδα τους !!!!!

Η εμπειρία της έκδοσης της σχολικής εφημερίδας ως σχολικής δράσης είναι σπουδαία τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται .

Το σπουδαιότερο είναι η ενεργή συμμετοχή των μαθητών ,οι οποίοι έχουν κατακτήσει βέβαια τον ψηφιακό γραμματισμό ,όμως εξακολουθούν να εργάζονται ομαδικά ,να συζητούν , να αναστοχάζονται πάνω στο πρόγραμμα ,στις δραστηριότητες και να αξιολογούν .

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι στη συγγραφική ομάδα του Γυμνασίου Απερίου ,και στον Διευθυντή κ Γ. Λούπη για την ολοκλήρωση της αξιόλογης αυτής δράσης και ευχόμαστε να συνεχίσου έτσι δυναμικά !

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και στον Περιφερειάρχη , κ. Χατζημάρκο , ο οποίος με την οικονομική ενίσχυση αυτής της δράσης , ανοίγει παράθυρο στους μαθητές της Επαρχίας μας , καλλιεργώντας μία ξεχωριστή δημιουργική σχέση με τα σχολεία μας !!