Δήμαρχος Καρπάθου: "Η έλλειψη λιποσυλλεκτών δημιούργησε το πρόβλημα στο Φοινίκι"

Δήμαρχος Καρπάθου:  "Η έλλειψη λιποσυλλεκτών δημιούργησε το πρόβλημα στο Φοινίκι"

Δυο συνεργεία υδραυλικών, που έχουν σύμβαση με τον Δήμο Καρπάθου, έπεσαν πάνω στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Φοινίκι, εκεί ήταν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρκάσας κ. Μηνάς Χουβαρδάς καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γερακιανάκης. Αργά το απόγευμα το πρόβλημα δόθηκε λύση και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος, όλα ξεκινούν από την έλλειψη λιποσυλλεκτών, που θα έπρεπε να διαθέτουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο γραφικό Φοινίκι της Αρκάσας και όμως δεν έχουν.

“Έχω ζητήσει από την υγειονομική υπηρεσία να βγει και να κάνει ελέγχους. Να δει ποιοι έχουν λιποσυλλέκτες και ποιοι, παρά τις εκκλήσεις μας, δεν έχουν τοποθετήσει στα καταστήματα τους. Όμως δεν έχει βγει και έτσι η κατάσταση παραμένει ανεξέλεκτη” αναφέρει ο κ. Νισύριος.

Επίσης ο Δήμαρχος Καρπάθου ξεκαθάρισε ότι σύντομα ξεκινούν έλεγχοι στις επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στον αιγιαλό με στόχο να διαπιστωθεί αν διαθέτουν στεγανό βόθρο, όπως επιβάλλει ο σχετικός νόμος σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν κυρώσεις.

” Σύντομα θα βγει συνεργείο και θα κάνει ελέγχους, έχω ζητήσει από όλους τους μηχανικούς της Καρπάθου να μου φέρουν σχέδια, δεν είναι δυνατόν ακόμη να συζητάμε για αυτό το θέμα” τόνισε ο κ. Νισύριος.

22.7.2023

Καρπαθιακά Νέα