Εντατικοί οι ρυθμοί στο Νοσοκομείο Καρπάθου. Αξονικός και χειρουργείο στις προτεραιότητες

Εντατικοί οι ρυθμοί στο Νοσοκομείο Καρπάθου. Αξονικός και χειρουργείο στις προτεραιότητες

Ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Καρπάθου δίνει καθημερινή μάχη για να βάλει σε τάξη τα ανοιχτά θέματα ενώ παράλληλα τρέχει κι όσα είχα μείνει στάσιμα.  Ο κ. Βασίλης Στασινόπουλος απουσιάζει αυτές τις ημέρες για τον Δεκαπενταύγουστο κι είναι η πρώτη ολιγοήμερη άδεια που πήρε μετά από 5 χρόνια!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνέπειας του διοικητή είναι ότι και τα Σαββατοκύριακα τα περνά στο γραφείο του στον 1οόροφο και παλεύει να βάλει σε τάξη και την παραμικρή λεπτομέρεια!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι προσπάθειες του αφορούν και δυο μεγάλα ζητήματα. Τον αξονικό τομογράφο και τη λειτουργία του χειρουργείου. Σύντομα λένε οι πηγές των Καρπαθιακών Νέων, τα δυο θέματα θα έχουν δρομολογηθεί.

Για τον μεν αξονικό ήδη έχει μπει στην προκήρυξη και η πρόσληψη γιατρού και τρέχει η προσπάθεια για το μηχάνημα.

Όσο για το χειρουργείο, καθημερινά λύνονται μικρά αλλά σημαντικά θέματα και η λειτουργεία του θα δώσει ώθηση και το κυριότερο πραγματική διάσταση στην έννοια του Γενικού Νοσοκομείου.

Όσο αφορά τα έργα που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, η Κάρπαθος περιμένει τον κόμβο έξω από το Νοσοκομείο, που θα έπρεπε να είχε γίνει με την παράδοση του κι είναι απορία η τόσο μεγάλη καθυστέρηση του. Μαζί με τον κόμβο ελπίζουν να γίνει και το μικρό χωμάτινο τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο Νοσοκομείο.

Επίσης ακόμη ένα θέμα που απασχολεί είναι η έλλειψη υπογείου στο κτήριο. Ο προϋπολογισμός στέρησε το κτήριο στολίδι της Καρπάθου από υπόγειο;

Και βέβαια να γράψουμε ακόμη μια φορά ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την υπογραφή της Οικονομικής Επιτροπής οι γιατροί οικονομικά κίνητρα δεν έχουν δει! Στις 18 Ιουλίου 2022, δηλαδή πριν έναν μήνα ο κ. Νισύριος υπέγραψε  την απόφαση 788, στην οποία δίδονται 100.000 ευρώ ως κίνητρα προς τους γιατρούς (φιλοξενία και σίτιση μονίμων γιατρών). Τι γίνεται με αυτά τα χρήματα;

15.8.2022

Πηγή Καρπαθιακά Νέα