Ξεκίνησε ο εορτασμός της επετείου των 30 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου

Ξεκίνησε ο εορτασμός της επετείου των 30 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου

Με λιτές και σεμνές εκδηλώσεις, ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 12η Ιουλίου 2021, ο εορτασμός της επετείου των 30 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου.


Με την ευκαιρία της εορτής των Αγιορειτών Αγίων Παϊσίου και Νικοδήμου, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβροσίου, συμπαρστατουμένου από τον Πρωτ. π. Ευάγγελο Παπανικολάου, της Ι.Μ. Καμερούν, τον Ηγούμενο και Εφημέριο Πυλών Αρχιμ. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, τον Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Μαναρουλά, Ιεροκήρυκα και Εφημέριο του Ναού, τον Πρωτ. π.Δημήτριο Ζαγόρα, Γραμματέα της Μητροπόλεως και Εφημέριο Απερίου, τον Οικονόμο π.Ιωάννη Νεραντζούλη, Εφημέριο Αγ.Αποστόλων Καρπάθου, τον Οικονόμο π.Δημήτριο Σκαρβελάκη, Εφημέριο Όθους, τον Ιερομόναχο π.Ιωακείμ Σίννη, Εφημέριο Σπόων, τον Πρεσβύτερο π.Στυλιανό Φασούλα, Εφημέριο Μεσοχωρίου και τον Πρεσβύτερο π.Μιχαήλ Φράγκο, Εφημέριο Μενετών.

Έψαλε χορός καλλικελάδων Ιεροψαλτών,με επικεφαλής τους Πρωτοψάλτες κ. Παναγιώτη Μανουσάκη, εκ Ρόδου και κ.Χρήστου Γκουτσούλα, εξ Αθηνών, ενώ το εξαιρετικής τέχνης κόλλυβο φιλοτέχνησε ο Θεολόγος κ.Φραγκίσκος Οικονομίδης. Στο τέλος της Αγρυπνίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή παρέθεσε εόρτιο γεύμα.