Από τρεις σε πέντε μήνες ζήτησε να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας η Μίκα Ιατρίδη από τον Υπ. Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη

Από τρεις σε πέντε μήνες ζήτησε να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας η Μίκα Ιατρίδη από τον Υπ. Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη είχε η Μίκα Ιατρίδη στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση της οποίας σημείωσε τα εξής:

«Από την αρχή της θητείας μου είχα θέσει στο επίκεντρο της δράσης μου τα ζητήματα των εργαζομένων.

Με το Υπουργείο Εργασίας έχω πάντα μια εξαιρετική συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας, ήταν, μεταξύ άλλων, και το γεγονός ότι έγινε νόμος η πρότασή μου, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, για μείωση των ενσήμων από 100 στα 50, προκειμένου να κατοχυρώνεται το επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους του τουρισμού και των άλλων εποχικών επιχειρήσεων, την περίοδο της πανδημίας.

Σήμερα, ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό, να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας από τρεις σε πέντε μήνες, αίτημα τόσο του Εργατικού Κέντρου, όσο και συμπολιτών μου με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά. Η επέκταση αυτή πιστεύω ότι θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους και να συνεχίσουν να εργάζονται στον τουρισμό και τα άλλα εποχικά επαγγέλματα.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της νησιωτικότητας, έθεσα και το ζήτημα της αύξησης της συχνότητας των επισκέψεων των Υγειονομικών Επιτροπών στο νομό μας, και ιδιαίτερα στα μικρότερα νησιά, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται οι κάτοικοί τους προς τα μεγαλύτερα και να επωμίζονται παραπάνω έξοδα.

Τέλος, συζητήσαμε για την ενίσχυση της χρηματοδότησης για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και τις ανάγκες σε προσωπικό σε δομές των Δωδεκανήσων που θα μπορούσαν να καλυφθούν για δύο έτη μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για ηλικίες 55-67 ετών.

«Η Κυβέρνηση έχει ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσωπο. Συνεχίζουμε για τα νησιά μας, για μια καλύτερη ζωή για όλους!»

 

Ρόδος, 19 Ιανουαρίου 2023

Καρπαθιακά Νέα