Επιμένει να «ξεχνά» τα αδέσποτα ο Δήμος Καρπάθου

Επιμένει να «ξεχνά» τα αδέσποτα ο Δήμος Καρπάθου

 

Καλός μήνας δίχως φαγητό γίνεται; Κι όμως για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της Καρπάθου φαίνεται πως αυτός είναι ο κανόνας!

Ο Ιούνιος θα είναι ο έκτος δίχως μέριμνα τροφής από τον Δήμο Καρπάθου κι είναι αλήθεια ότι αυτή η στάση, δηλαδή η αδιαφορία απέναντι στα αδέσποτα γεννά έντονο προβληματισμό. Την ώρα που σε άλλα μέρη η ευαισθησία των Δήμων φαίνεται ακόμη και στο μάζεμα και την αποστολή τροφών για τα πυρόπληκτα ζώα της Δυτικής Αττικής, στην Κάρπαθο γυρνάμε την πλάτη στους τετράποδους κατοίκους της.

Να μου το θυμηθείς λοιπόν, σύντομα κάτι θα γίνει και σα να μην συμβαίνει τίποτα  τότε κάποιοι θα λένε ότι είναι φιλόζωοι κι  ότι πασχίζουν για τα ζώα.

Ας το ξαναγράψουμε, από την αρχή του χρόνου δεν υπάρχει καμιά μέριμνα, καμιά φροντίδα, κανένα πρόγραμμα  τουλάχιστον για τροφή, από μέρος του Δήμου Καρπάθου για τα αδέσποτα ζώα του νησιού κανένας λόγος βέβαια δε γίνεται για πρόγραμμα διαχείρισης. Και για να προλάβω τους «καλοθελητές»  κανείς ποτέ δεν μέτρησε τον αριθμό των ζώων,  ειδικά οι γάτες είναι πάρα πολλές, σήμερα  λιμοκτονούν και τριγυρνούν στα σκουπίδια.

Οι φιλόζωοι εξακολουθούν να δίνουν το δικό τους σιωπηλό αγώνα. Μάλιστα πρόσφατα οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου, αναγνωρισμένο Σωματείο, να τα λέμε κι αυτά έτσι για να μην μπερδευόμαστε, καθημερινά αγωνίζονται. Πρόσφατα σε ένα Σαββατοκύριακο και σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ και την κτηνίατρο Ντίνα Λαχανά πραγματοποιήθηκαν 103 στειρώσεις σε γατάκια της Καρπάθου.

Πόσο κοστίζουν πια αυτές οι τροφές; Τόσο δύσκολη είναι η προμήθεια τους από τον Δήμο Καρπάθου; Άραγε, ακόμη κι αν κανείς δεν αγαπά τα αδέσποτα, πως νιώθει όταν το νησί είναι γεμάτη πεινασμένα κι άρρωστα ζώα;

Μανώλης Δημελλάς