Το ευχαριστώ του Δημάρχου Η.Ν. Κάσου στον Κ. Μητσοτάκη γιατί κράτησε την υπόσχεση του

Το ευχαριστώ του Δημάρχου Η.Ν. Κάσου στον Κ. Μητσοτάκη γιατί κράτησε την υπόσχεση του

Ο Δήμαρχος Η.Ν. Κάσου ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιέπαινη, όπως αναφέρει πρωτοβουλία να απαλλάξει του κατοίκους 26 νησιών από τον ΕΝΦΙΑ, μεταξύ των οποίων και την Η.Ν. Κάσο. Πρόκειται για μια υπόσχεση που έδωσε o κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Η.Ν. Κάσο τα Χριστούγεννα 2019.

« Με το έγγραφό μου αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που αναλάβατε για την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ που θα έχουν οι κάτοικοι είκοσι έξι (26) μικρών νησιών της πατρίδας μας, μεταξύ των οποίων και ο Ηρωϊκός Δήμος Κάσου.
Επιπλέον, σας ευχαριστώ θερμά, και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η συνομιλία που είχαμε κατά την επίσκεψή σας τα Χριστούγεννα του 2019 στο νησί μας κατέληξε στην υπόσχεσή σας που έγινε πράξη. Εκτιμώ ότι ο μηδενισμός του ΕΝΦΙΑ στα νησιά μας αποτελεί τονωτική οικονομική ένεση προς τους κατοίκους και έχει άμεση επίδραση γιατί αγγίζει τον καθένα ξεχωριστά, και μάλιστα κάτω από τις γνωστές αντίξοες υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
Επιπλέον το μέτρο αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί αφορά στη συντριπτική του πλειοψηφία ακριτικά νησιά που παίζουν σημαντικότατο εθνικό ρόλο μέσα στο κλίμα της γενικότερης αμφισβήτησης και προκλητικότητας που καλλιεργεί η γειτονική χώρα. »

Η φωτογραφία από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κάσο