Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιχ. Ερωτόκριτο είχε ο Σύλλογος Επαγγελματιών-Εμπόρων-Επιχειρηματιών της Η.Ν. ΚΑΣΟΥ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιχ. Ερωτόκριτο είχε ο Σύλλογος Επαγγελματιών-Εμπόρων-Επιχειρηματιών της Η.Ν. ΚΑΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ

Στις 22/9/22 μέλη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, συγκεκριμένα η Πρόεδρος Μαρία Τσακίρη, ο Αντιπρόεδρος Νικήτας Καμπούρης και ο Γραμματέας Ηλιακώστας Μηνάς, είχαν μια πρώτη και εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Η.Ν. Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν όλους τους επαγγελματίες του νησιού.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα :

 Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία 2022-2023 διασφάλιση εγκαίρως όλων των γραμμών και της τοπικής συγκοινωνίας με Κρήτη και διεύρυνση τους μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου 2023.

 Διαμόρφωση ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας ΚΑΣΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΟ με το KASSOS PRINCESS σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων προσφέροντας επαρκή χρόνο παραμονής για τους επισκέπτες του νησιού να περιηγηθούν στη Κάσο και να έχουν θετική πρώτη εντύπωση.

 Αεροπορική συγκοινωνία 2022-2023 και διεκδίκηση σωστών ανταποκρίσεων με Αθήνα-Ρόδο ή Αθήνα-Κάρπαθο

 Εσωτερική συγκοινωνία στο νησί για τη διακίνηση πολιτών και επισκεπτών τόσο στα χωριά όσο και στις παραλίες και διεύρυνση ωραρίου λεωφορείου απογεύματα και σαβ/κα .

 Επίλυση θέματος Αδειών ΤΑΧΙ .Σωστή λειτουργία υφιστάμενου και έγκριση 2 ης άδειας ΤΑΧΙ

 Καθαριότητα των χωριών αλλά και των παραλιών εγκαίρως πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

 Κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις περιοχές Αμμούα ,Αντιπέρατο, Χελάτρου, Χοχλακιά και Αυλάκι

 Διευρυμένο ωράριο βενζινάδικου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στις καθημερινές και σαβ/κα.

 Συμμετοχή και παρουσία σε Ελληνικές και Ξένες Τουριστικές Εκθέσεις

 Προβολή του νησιού γενικά σε ΜΜΕ

 Ανάθεση σε Ιδιωτική εταιρεία διαφημιστικής προβολής του νησιού

 Επαναφορά της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για χωροθέτηση στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου με την προυπόθεση ότι υπάρχει άδεια.

 Πρόταση για μείωση του ενοικίου κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2022 λόγω μειωμένης τουριστικής περιόδου

 Πρωτοβουλία του Συλλόγου για συνεργασία με Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να γίνει δεντροφύτευση κυρίως στις περιοχές των μονοπατιών ώστε να έχουν επαρκή σκίαση οι περιπατητές

 Προμήθεια Κάδων ανακύκλωσης σε επιχειρήσεις του νησιού ( Ξενοδοχεία , εστιατόρια , καφέ) ώστε να γίνεται ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗ ΠΗΓΗ των ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και πρόγραμμα ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης των πολιτών με φυλλάδια και Συγκεντρώσεις ενημερωτικές σε συνεργασία με τη ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης από την Δημοτική Αρχή, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικολέτα Σοφίλα , ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Νικολάου , η Νομική Σύμβουλος Σοφία Ζούλη καθώς και η Σύμβουλος του Δημάρχου Πόπη Παπαμάρκου. Υπήρξε άριστο κλίμα συνεργασίας και κατανόησης και από τις δύο πλευρές και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε μια διαρκή γόνιμη συνεργασία που θα αποφέρει ορατά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.

Η Πρόεδρος

Μαρία Τσακίρη

Ο Γραμματέας

Μηνάς Ηλιακώστα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΟΣ

22/9/2022