Ευαγγελία Καμαράτου Κωνσταντοπούλου: "Στη μνήμη της αείμνηστης Καλλιόπης Ν. Σκευοφύλακα"

Ευαγγελία Καμαράτου Κωνσταντοπούλου:  "Στη μνήμη της αείμνηστης Καλλιόπης Ν. Σκευοφύλακα"

Φέτος στην εκδήλωση για την γιορτή της Υπαπαντης και της βασιλόπιτας, στον σύλλογο  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΚΑΣΙΩΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ τίμησαν την αείμνηστη, Καλλιόπης Ν. Σκευοφύλακα, για την αγάπη και την προσφορά της.
Ομιλητής ο κ. Νικόλαος Καμαράτος , ο οποιος συγκίνησε με τον λόγο της κόρης του Ευαγγελίας.

Ομιλητής ο κ. Νικόλαος Καμαράτος , ο οποίος συγκίνησε με τον λόγο της κόρης του Ευαγγελίας.

Αξίζει να τον διαβάσετε …

Αγάπη , αλτρουϊσμός και αγκαλιά. Αυτές είναι οι λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό, όποτε σκέφτομαι την Πόπη! Πάντα κοντά στους συγγενείς και τους φίλους της, ειδικά όταν είχαν ανάγκη… Δεν δεχόταν πως δεν θα ήταν μέρος της λύσης ή και η λύση του προβλήματος , όταν κάποιος βρισκόταν σε ανάγκη.

Σήκωνε τα μανίκια και με τον δυναμισμό που την χαρακτήριζε, θα έκανε τα αδύνατα, δυνατά για να είναι οι αγαπημένοι της χαρούμενοι.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που, να βρέθηκε κοντά της, να την γνώρισε και να μην την αγάπησε , το θεωρώ αδύνατο!

Η αγάπη, η προσφορά και οι αξίες της σε στιγμάτιζαν ανεπανόρθωτα! Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους, που είναι αθάνατη, στις καρδιές όλων μας. Η Καλλιόπη αγαπούσε πολύ το νησί της την Κάρπαθο και ακόμα πιο πολύ το χωριό της την Αρκάσα. Ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Απανταχού Αρκασιωτών για περίπου τριάντα χρόνια.

Η συμβολή της , στην ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του Συλλόγου είναι αδιαμφισβήτητη και τεράστια. Κάθε χρόνο, ειδικά γα την εκδήλωση της Υπαπαντής, διέθετε , με πολύ μεράκι τον χρόνο της, το σπίτι της και εθελοντική εργασία ώστε, να έχει επιτυχία και να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες του Συλλόγου και του χωριού μας την Αρκάσα.

Τα Χριστούγεννα, για τα κάλαντα, ήταν σταθερά η οδηγός του Συλλόγου μας.Όμως, η προσφορά της δεν περιορίστηκε στον τόπο της. Η Καλλιόπη έχει συμμετάσχει σε πολλές εθελοντικές οργανώσεις , με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό. Μερικές από αυτές ασχολούνταν με παιδιά, τα οποία τα λάτρευε και θεωρούσε, την ευημερία και την ασφάλεια τους, προσωπική της υπόθεση. Δεν απέκτησε βιολογικά παιδιά, αλλά τα παιδιά της καρδιάς της είναι αμέτρητα. Ήταν αιμοδότρια, αγαπούσε πολύ τα ζώα και τα λουλούδια, τα οποία τα φρόντιζε, όπως ακριβώς και τους ανθρώπους .

Όταν έχεις τόση αγάπη μέσα σου την εισπράττει , όλη η πλάση.Θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες για την Πόπη, γιατί για την οικογένεια μας, υπήρξε αδελφή, δεύτερη μητέρα, φίλη, ξαδέλφη και κουμπάρα. Βρίσκεται πάντα μέσα στην καρδιά και το μυαλό μας , η ευγνωμοσύνη που νιώθουμε, για όσα ζήσαμε μαζί της και όσα μας χάρισε, όσο ήταν κοντά μας είναι απέραντη.

Για εμάς και πιστεύω για όσους την γνώρισαν , πάντα θα ζει μέσα στις αναμνήσεις μας , γιατί κρατάει ένα κομμάτι της καρδιάς, και αυτό την κάνει αθάνατη !

Ευαγγελία Καμαρατου Κωνσταντοπούλου

 7.2.2023
Καρπαθιακά Νέα