Το «event Χατζηκουτσού» 15ο θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο

Το «event Χατζηκουτσού» 15ο θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο

 

του Μανώλη Δημελλά

Πέρασε μια βδομάδα από το συμβάν του νεκροταφείου Πηγαδιών κι η συνέχεια του θα δοθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, αφού μια ομάδα 34 δημοτών κατέθεσαν ψήφισμα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούν να εκδοθεί ψήφισμα, που να καταδικάζει το γεγονός στο κοιμητήριο των Πηγαδίων και ο Γιώργος Χατζηκουτσός να παραιτηθεί. Και βέβαια στη Δημοκρατία είναι αναφαίρετο δικαίωμα η άποψη και ειδικότερα η συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, όμως πια είναι η ουσία του θέματος;

Υπήρξαν Καρπάθιοι που αναγνώρισαν την αστοχία του event, τους ενόχλησε η μουσική και τα χρωματιστά φωτιστικά εφέ, που έπεφταν πάνω στα μνήματα κι αν κάτι σήκωσε ακόμη πιο ψηλά το θέμα ήταν τα videos που τραβήχτηκαν μέσα από το νεκροταφείο. Αυτά έγιναν viral και έκαναν το γύρο της Ελλάδας πολλές φορές. Να πούμε βέβαια ότι δεν έλλειψαν κι εκείνοι που χαμογέλασαν, που βρήκαν την ιδέα ενδιαφέρουσα.

Ο Γιώργος Χατζηκουτσός  την επόμενη μέρα εξήγησε ότι πρόκειται για μια προσωπική κίνηση, ζήτησε συγνώμη «από όσους ένιωσαν ότι ενοχλήθηκαν», σηκώθηκε καπνός κι έπειτα αρκετές φωνές πρότειναν να χαμηλώσουν οι τόνοι και το θέμα να κλείσει, αφού δεν υπήρχε δόλος, ενώ το νησί εισέπραττε την κακή φήμη.

Κρατάμε τη δύναμη της εικόνας, στ΄αλήθεια θα είχε ενδιαφέρον το «event Χατζηκουτσού» να γινόταν μπροστά στο κτήριο του κλειστού σχολείου Πηγαδίων, μήπως προκαλούσε τα βλέμματα και συγκινούσε την κοινωνία!

Είναι από τα θέματα που φανερώνουν ανθρώπινους χαρακτήρες, την δυναμική, την ηθική και τα όρια τους και μπορεί να γίνει αφορμή να μάθουμε περισσότερα, για όλα αυτά που γίνονται στο νησί και δεν «φωτίζονται».

Το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 18.00, θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, το θέμα Χατζηκουτσού είναι το 15ο, το προ-τελευταίο, άραγε θα μπορούν οι πολίτες να το παρακολουθήσουν και να ακούσουν τις απόψεις και τις αποφάσεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου; Κι αυτό αφορά όλα τα θέματα του Δ.Σ.